Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Roman Chircă: Importatorii de produse petroliere simt că nu vor fi pedepsiți

  Într-un comentariu pentru Accent TV, directorul Institutului pentru Economie de Piață, Roman Chircă, a subliniat că, din cauza crizei politice din țară, agenții economici de pe piața petrolului au simțit că nu pot fi pedepsiți și operează majorări la combustibili indiferent de situația de pe piața internațională.

  „Nu cred că acest lucru este legat de situația de pe piețele internaționale. Poate că, teoretic, există anumite condiții prealabile pentru creșterea prețului datorită diferenței de curs valutar, datorită devalorizării leului moldovenesc. Dar acest lucru nu afectează atât de mult, devalorizarea nu este un motiv. Mai ales având în vedere că acesta este deja al cincilea sau al șaselea val de majorări ”, a spus expertul.

  Potrivit lui Roman Chircă, criza politică din țară ar putea declanșa o majorări în lanț.

  „Cu cât este mai profundă criza politică, cu atât aceste companii care vând combustibil, majoreazăprețurile. Nici măcar decizia recentă a Consiliului Concurenței, care le-a impus amenzi nu i-a intimidate. Poate că în acest mod încearcă să combată parțial amenzile care au fost impuse. Dar, practic, cred că aceste companie simt că sunt pe cont propriu și fac ce vor. În mod clar există înțelegeri de cartel pentru că acționează împreună și toate acestea se datorează instabilității politice din țara noastră ”, a rezumat expertul.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.
  Reamintim că decizia finală a instanței de judecată nu este emisă față de persoanele vizate în articol.

  Facebook

  Copyright © 2020