Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Riscurile pe înțelesul copiilor

  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat „Campania de prevenire a riscurilor pe înțelesul copiilor”. În acest context în peste 30 de școli și licee din cele mai îndepărtate localități a centrelor raionale, pe parcursul lunii septembrie și octombrie, salvatorii și pompierii IGSU vor instrui copiii claselor gimnaziale.

  Startul Campaniei a fost dat în Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din localitatea Fârlădeni, raionul Căușeni. Salvatorii le-au vorbit copiilor despre scopul instruirii în domeniul prevenirii riscurilor, dar și necesitatea respectării regulilor sanitare pentru combaterea pandemiei.

  Liliana Pușcașu, șef, Serviciul de presă al IGSU

  «O campanie în care voi, copiii veți cunoaște mai multe informații despre prevenirea riscurilor, reacționarea corectă în situații excepționale și cum ne protejăm de situațiile de criză. Totodată vom cunoaște mai multe informații despre prevenirea Covid dar și cât este de importantă imunizarea persoanelor mature».

  În cadrul activităților de la Fârlădeni au fost instruiți în domeniul bazelor securității vieții 180 de elevi, 20 dintre care locuiesc în localități zona Transnistreană. Copiii au avut parte de ateliere de lucru în domeniul prevenirii incendiilor, primul ajutor calificat, comportamentul corect în preajma bazinelor acvatice, dar și la capitolul respectării regulamentului circulației rutiere. Pentru ca informația să fie întipărită cu succes, elevii au testat în practică stingătoarele, primul ajutor în caz de resuscitate pe manechine, dar și au fost martorii unor acțiuni de deblocare.

  Mihail Harabagiu, șef IGSU al MAI

  «Ați văzut la televizor diferite misiuni de salvare, intervenții la incendii, la descarcerare, intervenția echipelor SMURD, intervenția elicopterelor, etc. Astăzi noi ne-am propus pe viu să vedeți cu ce se ocupă salvatorii și pompierii din RM care sunt tehnicile și tacticile de intervenție».

  Tot în cadrul Campaniei elevii au fost informați și despre riscurile pandemiei și cum se pot proteja de pericolul infectării cu virusul COVID. Mai mult, pentru a încuraja oamenii maturi să se vaccineze, în incinta școlii a fost instalat un punct mobil de imunizare, la care localnicii, părinții și apropiații elevilor se puteau vaccina. „Campania de prevenire a riscului pe înțelesul copiilor” se va desfășura în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2021 în localități din raioanele Ungheni, Telenești, Căușeni, Cahul, Cantemir, Fălești, Bălți, Strășeni, Basarabeasca și Dubăsari.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021