Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Rezultatele primei runde de discuții între PSRM, PDM, PAS, PPDA: Au fost create două grupuri de lucru

  Deputații PDM, PSRM, PPDA și PAS au decis astăzi crearea a două grupuri de lucru, unul privind identificarea soluțiilor pentru sprijnirea agricultorilor în condiții de secetă, condus de democratul Nicolae Ciubuc, și altul privind gestionarea situației legată de pandemia de COVID-19, dirijat de deputatul PDM Monica Babuc. .

  foto: telegraph.md

  În opinia deputatului PSRM Vlad Batrâncea, discuțiile de astăzi sunt un semnal important pentru întreaga societate că partidele parlamentare sunt disponibile să dialogheze civilizat.

  “Vom face tot posibilul să asigurăm un echilibru și un consens larg în Parlamentul Republicii Moldova. Am propus să venim cu soluții discutate și aprobate prin consens și să avem un dialog civilizat, cu implicarea ministerelor”, a declarat Vlad Batrâncea, în cadrul unui briefing de presă.

  În opinia socialiștilor, soluțiile și propunerile venite din partea partidelor nu trebuie să fie populiste, ci să rezulte din resursele financiare pe care le poate identifica Guvernul.

  „Am propus să evităm abordări populiste, ci să propunem soluții realiste, în conformitate cu posibilitățile financiare ale Republicii Moldova. Orice suport suplimentar trebuie să aibă indicată și sursa de unde se pot lua banii”, a precizat Vlad Batrâncea.

  Socialiștii au salutat această formă de dialog între cele patru partide parlamentare. Pe de altă parte, Vlad Batrâncea s-a arătat mulțumit de faptul că la acest dialog nu au participat partidele oligarhice, care, potrivit socialistului, au doar scopul de a bloca activitatea Parlamentului, de a bloca activitatea justiției și a provoca haos în țară.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  SOCIAL

  Astăzi în întreaga lume este marcată Ziua internațională a persoanelor cu deficiențe de auz. Cu prilejul acestei zile, liderul PSRM Igor Dodon a venit...

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a avut o convorbire telefonică cu ES Zhang Yinghong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, cu ocazia încheierii misiunii...

  POLITICA

  Blogger-ul Dragoș Galbur a comentat pe pagina sa de facebook alegerea noului Avocat al Poporului. Acesta s-a rezumat la un gând scurt dar plin...

  SOCIAL

  Avocatul Poporului a fost votat de către majoritatea parlamentară printr-un vot exclusiv politic asumat. Anume vot politic îl voi numi pentru că nu am...

  Copyright © 2021