Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Rezultatele maratonului vaccinării

  Peste 5.500 de oameni din diferite regiuni ale țării s-au vaccinat împotriva COVID-19 în cadrul Maratonului Vaccinării care s-a desfășurat la Palatul Republicii, săptămâna trecută. Primarul general, Ion Ceban a mulțumit părților implicate și a venit cu un mesaj către cetățeni.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «Pe parcursul acestor trei zile am avut antrenate peste 300 de cadre medicale la acest maraton și în centrele mobile, autobuz și troleibuz. Medicii au avut la adresa lor laude dar au fost și din cei care sunt nemulțumiți. Dragi cetățeni, să știți că medicii nu vă vor administra un preparat care nu este autorizat, niciodată. Vaccinurile sunt toate eficiente, în trei zile au fost inoculați peste 5500 de oameni».

  Potrivit secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Denis Cernelea, RM a atins, datorită celor două maratoane, cota de 10 % din populație imunizată.

  Denis Cernelea, secretar de Stat, MSMPS

  ”Maratonul a fost organizat conform principiului de transparență, iar astăzi, am ajuns la o rată de acoperire vaccinală de aproape 10% din populație. În continuare, îndemnăm toți oamenii să se vaccineze. Toate punctele de vaccinare din țară au stocuri suficiente de vaccin”

  În cadrul Maratonului Vaccinării, au fost disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19, prezente în Republica Moldova, precum: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, CoronaVac.Campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent, iar până astăzi, au fost vaccinate 409.108 persoane.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021