Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Racolau tinere din Moldova și le impuneau să se prostitueze în Franța. Trei moldoveni, cercetați de oamenii legii

  Trei moldoveni, cu vârste cuprinse între 32 și 45 de ani, au creat în orașul Paris o rețea de prestare a serviciilor sexuale contra plată, unul dintre ei fiind stabilit cu domiciliul acolo. Potrivit poliției, aceștia racolau tinere din Moldova și le impuneau să se prostitueze în Franța. Recent, aceștia au fost prinși de oamenii legii

  Suspecții identificau prin intermediul  rețelelor de socializare tinere cu vârsta cuprinsă între 20 și 25 de ani, din diferite regiuni ale țării și le propuneau oferte avantajoase, cu onorarii foarte mari pentru prestarea serviciilor sexuale.

  Ajunse în Franţa, tinerele erau amplasate în diverse apartamente închiriate de către suspecți pentru prestarea serviciilor sexuale, unde li se comunica că venitul obținut în urma prestării serviciilor se va repartiza egal, 50/50, adică jumătate din suma obţinută revine organizatorilor.

  La fel, li se recomanda ca din motive de siguranță, venitul nemijlocit să fie predat pentru păstrare organizatorului sau administratorului, cu asigurarea că la prima solicitare banii obținuți vor fi transmişi. Însă, sub diverse pretexte inventate, fetele nu primeau nimic.

  Pe parcursul anului 2020, membrii grupului au exploatat sexual opt victime, iar venitul zilnic era între 800 și 1400 euro per persoană.

  Conform unor estimări, suspecții au obținut un profit, ce varia între 17 000 și 23 000 de euro de la fiecare victimă exploatată sexual.

  Pentru acumularea probatoriului necesar, polițiștii  au efectuat  percheziții la domiciliile şi în automobilele suspecților, în rezultatul cărora au fost depistate şi ridicate telefoane mobile, carduri bancare, contracte de locațiune, notițe de ciornă şi alte date ce au importanță pe cauza penală.

  Unul dintre suspecți  ce activa pe teritoriul țării, având rolul de recrutor a fost reţinut pentru 72 de ore, iar ulterior a primit mandat de arest pentru 30 de zile,  cealaltă persoană (transportatorul) colaborează cu organul de urmărire penală şi se cercetează în liberate.

  Persoana  ce nemijlocit ghida activitatea grupului pe teritoriul Franței urmează a fi anunțată în căutare cu ulterioara extrădare autorităților din Republica Moldova.

  În cazul în care vina suspecților va fi demonstrată, aceștia  riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

  facebook.com

  LUMEA

  În Republica Franceză astăzi este marcată Ziua Națională. Franța are o suprafață de 643 801 kilometri pătrați și o populație de peste 67 milioane...

  LUMEA

  În Franţa se redeschid terasele şi muzeele, în Austria, restaurantele îşi aşteaptă din nou clienţii, iar New Yorkul renunţă la purtarea măştii: rezidenţii mai...

  LUMEA

  Ninsorile abundente şi poleiul au provocat haos marţi în traficul rutier din estul Franţei, informează DPA.

  LUMEA

  Franța și Marea Britanie au ajuns la un acord care ar permite miilor de camioane de marfă și persoanelor blocate la frontieră, printre care...

  Copyright © 2021