Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Rețea de gaze naturale la Pitușca

  După mai mulți ani de așteptare, locuitorii satului Pitușca vor fi conectați la rețeaua de gaze naturale. Procesul este costisitor și cam bate la buzunare, însă oamenii sunt convinși că efortul merită. La ce etapă sunt lucrările, aflați imediat.

  Lucrările de gazificare a satului Pitușca, r-nul Călărași sunt în toi. În decurs de o lună, circa 100 de gospodării vor fi conectate la rețeaua de gaze naturale.

  VASILE TĂTARU, PRIMAR SATUL PITUȘCA, R-NUL CĂLĂRAȘI
  Avem proiectul cu gazul din 2010. La moment, peste 40% din locuitorii satului sunt cenectați la gaze. Recent, s-au conectat peste 100 de familii. + 00:39-00:45 În următorii ani, intenționăm să conectăm la gaz și a doua jumătate a satului.

  Proiectul a fost pus în aplicare imediat după ce a fost aprobat la ședința consiliului sătesc.

  VASILE TĂTARU, CONSILIER SATUL PITUȘCA
  Procesul de gazificare este realizat la 80 %. Deja este trasă truba medie și cea de presiunea joasă. Truba medie suntem finanțați de primărie, 180 de mii, și deja truba de presiune joasă o instalăm cu ajutorul populației.

  Chiar dacă au fost nevoiți să scoată din buzunar în jur de 7000 de lei, conectarea la reţeaua de gaze este o bucurie pentru locuitorii din această mahala.

  Cu ajutorul primăriei și al nostru, am reușit să facem un lucru bun, să ne tragem gaz. Este foarte important, pentru că acum nu vom mai umbla cu balonul de gaz.

  Moș Mihail ne-a spus că pensia pe care o primește nu-i ajunge să se conecteze la gazoduct. Așa că, în fiecare lună, merge să-și cumpere câte o butelie de gaz de la stațiile PECO din raionul Călărași.

  Nu, că nu-s resurse. Mă duc cu balonul, îl umplu, gătim cât ține.

  Primarul satului ne-a spus că realizarea primei părți a proiectului a fost posibilă și datorită unor contribuții financiare.

  VASILE TĂTARU, PRIMAR SATUL PITUȘCA, R-NUL CĂLĂRAȘI
  La moment contribuie persoanele fizice, au fost dați 180 de mii de lei din partea Partidului Socialiștilor, noi suntem foarte mulțumiți. Primăria și noi dorim să ajutăm persoanele că este costisitor.

  Cea de-a doua parte a proiectului, care urmează a fi implementată, va costa circa 7 milioane de lei.

  VERA CIOCAN, VICTOR DUDUC, ACCENT TV

  Copyright © 2020