Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Restricții la comercializarea țigărilor

  Restricțiile privind vânzarea țigărilor intră în vigoare în data de 15 august. Noua lege privind controlul tutunului stabilește interdicția impactului vizual al acestor produse în toate spațiile comerciale. Autoritățile interzic și plasarea unei etichete sau a unui indicator în punctele de vânzare, care informează consumatorii despre comercializarea produselor din tutun.

  Prima experiență a țărilor europene cu interdicție asupra impactului vizual al produselor din tutun a fost în Islanda în 2001. Astăzi, această țară are un consum scăzut record de tutun la nivel mondial. De asemenea, o lege similară este de mult timp în vigoare și în Rusia și Marea Britanie. Interzicerea imagisticii produselor din tutun are drept scop prevenirea fumatului tinerilor, potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

  Ion Șalaru, vice-director adjunct ANSP

  «Toate produsele din tutun, inclusiv accesoriile pentru consumul de tutun sub orice formă, intră sub incidența legii».

  Noul regulament impune întreprinderilor să stocheze produsele din tutun în dulapuri speciale, astfel încât cumpărătorul să nu le poată vedea. Fumătorii vor putea solicita o listă cu numele și prețurile produselor din tutun. Ilona Vedrașco, Rodica Cravcenco pentru Accent TV.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020