Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Restricții de Blajini

  Nici în acest an chișinăuenii nu vor merge la morminte pentru pomeni răposații de Paștele Blajinilor, ca pe timpuri. Primarul Ion Ceban a făcut anunțul în această dimineață la ședința primăriei. Autoritățile spun că la fel ca în 2020, restricția este necesară pentru prevenirea răspândirii virsusului COVID-19, incidența bolii fiind în creștere alarmantă.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „De Paștele Blajinilor, îi vom pomeni și în acest an pe cei răposați, înafara cimitirelor și de preferință, acasă. Știu că este foarte dureros și că în ultimul an am pierdut mulți oameni dragi și apropiați. Cel mai bine este ca astăzi să nu ne supunem riscului, pentru ca apoi să reușim să revenim la o viață normală.”

  Tot în cadrul ședinței din această dimineață șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a anunțat că în Chișinău, sunt în jur de 400 de locuri disponibile pentru pacienții cu COVID-19. Bucearschi susține că municipiul Chișinău rămâne, în continuare, în alertă epidemiologică privind infecția COVID-19

  Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate

  Din păcate este o incidență foarte mare de cazuri grave și foarte grave, avem decese în creștere pe municipiu ca număr total de 1439 la data de ieri. În tratament la domiciliu cu forme ușoare a infecției Covid 19 se află 71609 pacienți, sub supraveghere sunt 2076 de pacienți

  La capitolul vaccinare, în capitală au fost imunizate 75,8% din angajații sistemului spitalicesc. Totodată, 622 de cadre didactice din școli și grădinițe au primit serul contra COVID-19. Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020