Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Republica Moldova și Belarus își vor intensifica eforturile pentru valorificarea deplină a potențialului de cooperare în diverse domenii

  Republica Moldova și Republica Belarus își vor intensifica eforturile pentru valorificarea deplină a potențialului de cooperare în diverse domenii. La această concluzie au ajuns Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, și Prim-ministrul Belarusului Roman Golovcenko, în urma întrevederii de astăzi. La întâlnire au participat Ion Perju, ministrul în exercițiu al agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, și deputatul Radu Mudreac, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară.

  Potrivit Premierului belarus, țările noastre sunt legate printr-o relație de parteneriat de lungă durată, prin dialog deschis și dorința reciprocă de a construi o cooperare deplină în toate sferele.

  Roman Golovcenko  a atras atenția asupra faptului că în condițiile moderne este important să fie identificate și realizate noi inițiative în beneficiul popoarelor celor două țări.

  Prim-ministrul a remarcat creșterea comerțului bilateral și s-a arătat interesat de dinamizarea acestui proces. Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse de cooperare comercial-economică îi revine un rol important în acest sens.

  Potrivit premierului Republicii Belarus, țara sa este interesată de proiecte investiționale comune în domeniile transportului și infrastructurii rutiere, agriculturii și industriei alimentare – atât la nivel interstatal, cât și direct între agenți economici.

  Speakerul Zinaida Greceanîi a confirmat disponibilitatea părții moldovenești de a dezvolta cooperarea cu Republica Belarus în diverse domenii.

  ”Troleibuzele belaruse circulă pe străzile capitalei noastre, tractoarele belaruse lucrează pe câmpurile noastre. Cetățenii Republicii Moldova apreciază foarte înalt acest lucru, și ne dorim să continuăm dezvoltarea acestui parteneriat eficient”, a subliniat Președintele Parlamentului.

  De asemenea, Zinaida Greceanîi s-a pronunțat pentru continuarea proiectelor comune în sfera umanitară, socială, în domeniul educației și sănătății.

  Cifra de afaceri comercială între Moldova și Belarus a constituit aproape 200 de milioane de dolari, în 2020. De la începutul anului curent, se atestă creșterea dinamicii raporturilor comerciale.

  multimedia.parlament.md

  Facebook

  SOCIAL

  Autoritățile Statului Qatar au oferit Republicii Moldova o donație de echipament medical în greutate de 3 tone și jumătate.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Moldova să află la răscruce, ori ne păstrăm suveranitatea și independența țării, ori Republica Moldova poate dispărea de pe harta lumii, acum totul depinde...

  POLITICA

  Majoritatea populației este contra aderării Republicii Moldova la blocul militar NATO, indică datele unui studiu prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

  POLITICA

  Federația Rusă este gata să îi acorde Republicii Moldova un suport financiar sub formă de credit, dacă se va ajunge la o stabilitate politică...

  Copyright © 2021