Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Republica Democratică Congo a anunţat sfârşitul celui mai recent focar de Ebola

  Republica Democratică Congo a declarat sfârşitul celei mai recente epidemii de Ebola în provincia estică North Kivu, a anunţat ministrul Sănătăţii, Jean-Jacques Mbungani Mbanda, într-o declaraţie publicată marţi, potrivit Reuters.

  Cel de-al 15-lea focar în această ţară din centrul Africii a izbucnit după ce un nou caz de infectare cu virusul mortal a fost confirmat în oraşul estic Beni pe 22 august.

  Testele au arătat că acest caz era genetic legat de pandemia din perioada 2018-2020 din provinciile North Kivu şi Ituri, care a dus la moartea a aproape 2.300 de persoane.

  Un alt focar asociat aceleiaşi epidemii a dus la moartea a şase oameni anul trecut.

  ”După 42 de zile de monitorizare sporită fără vreun nou caz confirmat… sunt fericit să declar în mod solemn sfârşitul celei de-a 15-a epidemii… care a durat o lună şi 12 zile”, a spus Mbungani Mbanda.

  Pădurile tropicale dense sunt un rezervor natural pentru virusul Ebola, care provoacă febră, dureri musculare şi diaree.

  Pe teritoriul acestei ţări s-au înregistrat 14 focare din 1976. Focarul din perioada 2018-2020, din est, a fost cel mai mare din Congo şi al doilea cel mai mare înregistrat vreodată, cu un total de aproape 3.500 de cazuri.

  Cea mai recentă epidemie din Congo a fost în provincia Equateur, din nord-vest. A fost declarată încheiată în iulie după cinci decese.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Cel puțin 60 de persoane au fost ucise într-un atac al miliției miercuri dimineață într-o tabără de persoane strămutate din estul Republicii Democrate Congo,...

  LUMEA

  Cel puțin 15 oameni au murit, duminică, în Congo, după erupția puternică și bruscă a vulcanului Nyiragongo. Torentele de lavă au luat cu asalt...

  Copyright © 2021