Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Reprezentanții minorităților sexuale îl atacă pe liderul socialiștilor, Igor Dodon

  După ce ieri în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune ”Primul în Moldova” liderul PSRM, Igor Dodon a menționat că va susține valorile tradiționale și că în următoarele câteva săptămâni, PSRM va ieși cu o inițiativă de modificare a Constituției Republicii Moldova pentru a interzice legalizarea căsătoriei între persoane de același sex în Moldova și pentru a introduce răspunderea penală pentru PR a acestor nonvalori, reprezentanții GenderDoc au venit cu o reacție.

  Aceștia spun că Igor Dodon a ales în calitate de inamic comunitatea LGBT și încearcă să se prezinte pe sine drept apărător al valorilor naționale. Asemenea declarații nu sunt făcute de reprezentanții PSRM în premieră, spun aceștia. Centrul de Informații GENDERDOC-M vine însă și cu atacuri la persoană asupra liderului socialiștilor. Și aceasta în condițiile în care, aceștia și-au demonstrat public susținerea pentru actualul președinte al țării Maia Sandu.

  Comunitatea LGBT din Republica Moldova și-ar fi identificat candidatul preferat la funcția de șef al statului încă din anul 2016. În opinia unei reprezentante a comunității LGBT, Maia Sandu este „unica șansă spre libertate”.

  Reprezentanții LGBT au fost încurajați să voteze pentru candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova Maia Sandu. Un îndemn în acest sens a fost publicat pe Facebook de către Angelica Frolov, activistă a asociației GenderDoc-M, organizație care promovează interesele minorităților sexuale în Republica Moldova, scrie sputnik.md.

  „Dragi LGBT, înțeleg că încă nu a fost nici un politician, care ar fi demn de voturile noastre. Cred că acum este o politiciană, căreia i le putem încredința. Nu sunt sigură că se vor adeveri așteptările, dar cred că merită să încercăm. Este unica noastră șansă spre libertate”, scrie Angelica Frolov, publicând și un clip electoral al candidatului din partea PAS.

  Totodată, potrivit point.md conducătorul portalului Eurasia Inform, Vladimir Bukarski, a reacționat la mesajul comunității LGBT și scrie ironic pe rețeaua de socializare Facebook că ”aceasta este tot ce trebuie să cunoașteți despre acest candidat pentru funcția de președinte al statului”.

  CITEȘTE ȘI: Homosexualii din Republica Moldova vor vota pentru Maia Sandu

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, și speakerul Zinaida Greceanîi, au participat, în cadrul vizitei la Minsk, la ceremonia de inaugurare a monumentului eroului URSS, originar...

  SOCIAL

  Astăzi Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință. Președintele PSRM, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare celor...

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Igor Dodon în cadrul vizitei de lucru de două zile în Republica Belarus, a avut o întrevedere foarte...

  SOCIAL

  Mesajul președintelui PSRM, Igor Dodon, cu prilejul sfintelor sărbători de Paști:

  Copyright © 2020