Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Replici la tema ”gazului„

  Majoritatea parlamentară a refuzat să furnizeze informații despre situația actuală
  în sectorul energetic al țării. Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au solicitat în acest sens, audierea vicepremierului, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Deputații din opoziție au cerut ca oficialul să le ofere informații despre stocurile de păcură și combustibil din rezervele de stat, precum și despre măsurile pe care guvernul intenționează să le ia în sprijinul populației pentru perioada rece a anului 2021-2022. Majoritatea parlamentară a respins însă solicitarea opoziției.

  Cu toate acestea, „problema gazului” și-a găsit continuitatea la ședința de azi a parlamentului. În timp ce prezenta un proiect de lege, Andrei Spînu, a fost luat prin surprindere de întrebarea deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Oleg Reidman. Și neștiind ce să răspundă, a ales să paseze, în stilul PAS, toată vina pentru ceea ce se întâmplă astăzi pe guvernările anterioare.

  Oleg Reidman, deputat Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

  ”Ce e acolo cu gazul, ce e cu combustibilul„

  Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

  „Am o contra întrebare pentru dumneavoastră: ce ați făcut pentru a ne împiedica să intrăm în situația de astăzi, având în vedere că sunt încă prea tânăr pentru a fi responsabil pentru ceea ce nu ați făcut în timp util”.

  Oleg Reidman, deputat Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

  „În toți acești ani nu am avut probleme cu gazul. Aveam suficient combustibil ”.

  Spînu s-a arătat revoltat și de faptul că, în 2007, când Oleg Reidman și Zinaida Greceanîi, au semnat protocolul la acordul cu Gazprom, au recunoscut datoria malului stâng al Nistrului. Reidman a explicat că guvernarea de la acea vreme susținea reintegrarea Moldovei, iar aceste acțiuni erau dictate anume de acest deziderat. În același timp, Reidman a făcut apel la actuala conducere a țării să se apuce de treabă și să nu mai „caute vinovați”.

  Oleg Reidman, deputat Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

  „Nu am auzit în niciunul dintre mesaje că Gazprom șantajează acum Moldova cu datoria sa istorică. Și nu trageți de urechi situația, domnule ministru! Nu ai putut vorbi, nu ai vorbit, ai depășit termenele și astăzi cauți termenele – acest lucru nu este corect. Gazul din Republica Moldova erau la prețuri rezonabile. În Moldova ar putea fi a gaz chiar și acum ”.

  La rândul său, copreședintele blocului, deputatul Vladimir Voronin, a subliniat că resursele energetice sunt întotdeauna o problemă politică și a explicat de ce șeful Gazprom a refuzat să se întâlnească cu Spînu.

  Vladimir Voronin, copreședintele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor

  „Resursele energetice, dragul meu, au fost și vor fi întotdeauna elemente ale politicii. Și ar trebui să fii mai atent atunci când începi diverse aventuri legate de platforma Crimeei și multe altele. De aceea, nici Miller și nimeni altcineva nu ți-a deschis ușa. Cu aceasta trebuie să începeți, să coborâți nasul și să începeți să lucrați „.

  Rămas fără replică, Andrei Spînu s-a grăbit să asigure cetățenii RM că în țară „este și va fi gaz”, deși a uitat să menționeze în ce cantități dar și la ce prețuri de achiziție.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021