Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Reparații pe Calea ieșilor

  Primăria capitalei începe renovarea trotuarului de pe strada Calea Ieșilor din sectorul Buiucani al capitalei. Anunțul a fost făcut de primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban. Reabilitat va fi nu doar trotuarul, ci și pasajul subteran de la Universitatea Pedagogică.

  În prima etapă, va fi renovată o porțiune de o sută de metri a trotuarului de pe strada Calea Ieșilor. Muncitorii au început deja lucrările de decapare a asfaltului uzat, care pe alocuri lipseşte şi este deteriorat din cauza rădăcinilor de copaci.

  Ion Ceban, primar general de Chișinău:

  “Așa cum am discutat anterior cu pretura de sector, dar și alți responsabili urmează să amenajăm porțiunile de trotuar în perimetrul rondului de la Creangă până la parcul “Alunelul”, acolo unde astăzi sunt făcute acele reparații.”

  În zonă va fi amenajată și o pistă pentru biciclete, vor fi instalate două parcări, precum și mobilier urban. Parcările publice vor fi amenajate de-a lungul străzii Calea Ieșilor.

  Ion Ceban, primar general de Chișinău:

  “În această perioadă urmează să fie începutul lucrărilor și reabilitarea infrastructurii pasajului subteran. Am discutat cu d-nul pretor despre conceptul care trebuie aplicat aici. Ca și în alte părți există mediul de afaceri, care este gata să ne susțină în această privință.”

  Ion Ceban a mai subliniat că urmează să înceapă şi lucrările de reparaţie a trecerii subterane de la Universitatea Pedagogică, care va fi redenumită în Trecerea pietonală Iaşi.

  Vadim Brînzaniuc, Pretor al sectorului Buiucani:

  „Astăzi vom începe lucrările, ne mobilizăm pe șantier. În următoarele zece zile ne-am propus să amenajăm pista pentru bicicliști. Având vedere că este un trotuar aglomerat să nu impiedicăm circulația oamenilor, iar până la sfârșitul anului să finalizăm pista pentru bicicliști, trotuarul, parcările și mobilierul urban.”

  Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a mai spus că până în 2023, primăria capitalei intenționează să renoveze toate trotuarele de pe străzile principale ale orașului. În viitorul apropiat, consiliului municipal i se va prezenta un plan de modernizare a curților interioare ale blocurilor de locuit.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021