Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Reparația în școli și grădinițe este în toi

  Chiar dacă situația privind redeschiderea instituțiilor de învățământ este încă incertă din cauza pandemiei, în mai multe școli și grădinițe din Chișinău au început lucrările de reparație. Acestea urmează a fi finalizate până la începerea noului an de învățământ.

  În grădinița-creșă nr.168 din mun. Chișinău lucrările de reparație sunt în toi. Pentru renovarea blocului sanitar, a geamurilor și procurarea unui set de mobilier nou sunt prevăzute 200 mii lei.

  Facem amestec, îl aplicăm pe pod. Mai întâi îl îndreptăm cu amestec, apoi punem plasă. Lucrările merg bine, ne străduim să facem bine la copii, tot ce depinde de noi facem.

  NATALIA MARJINĂ, DIRECTOR INTERIMAR, GRĂDINIȚA-CREȘĂ NR.168, MUN. CHIȘINĂU

  Se preconizează a fi redeschisă o grupă în acest an. Este foarte benefic și lăudabil acest lucru pentru realizarea, însuși, a procesului instructiv-educativ a copiilor și crearea unui mediu favorabil”.

  VERONICA LEȘCO, REPORTER ACCENT TV,

  Iar în liceul „Mircea cel Bătrân” din Chișinău sunt efectuate lucrări de reparație capitală a sălii de sport, pentru ca, începând cu noul an de învățământ, elevii să beneficieze de condiții mai bune. Astfel, din bugetul municipal, pentru reparație este alocată suma de 600 mii lei”.
  VASILE TONU, MAISTRU, COMPANIE DE CONSTRUCȚII
  Se tencuiește, se fac lucrări de finisare, se consolidează pereții, se schimbă geamurile, se vopsește – o reparație capitală generală.

  MIHAIL TEȘCU, DIRECTOR, LICEUL TEORETIC „MIRCEA CEL BĂTRÎN”, MUN. CHIȘINĂU

  S-au făcut reparații aproape în toate spațiile instituției, de aceea, rămăsese sala de sport, unde în lipsa acoperișului, care fusese reparat anul trecut, curgea și era imposibil de desfășurat ore la această disciplină. 00.58 + 01.06 La începutul noului an școlar, bineînțeles, copii o să beneficieze de condiții sanitare și educaționale foarte bune.

  SERGHEI GRUȘEVAN, INGINER, DETS, SECTORUL BOTANICA, MUN. CHIȘINĂU

  Pe anul acesta sunt incluse în foaia de titlu, pentru reparații curente și capitale 36 de instituții, dintre care 26 de instituții sunt preșcolare-grădinițe, 9 instituții preuniversitare-licee, gimnazii și o instituție extrașcolară – bazinul de înnot pentru copii. Ne străduim ca la 15 iulie, când este planificată redeschiderea grădinițelor, ca lucrările să fie finalizate.

  Potrivit Primăriei Chișinău, în prezent sunt desfășurate lucrări de reparație în 79 de instituții de învățământ municipale, iar în 28 de școli și grădinițe aceste lucrări au fost deja finalizate. În total, în anul curent, urmează a fi reabilitate 142 de instituții. Veronica Leșco și Nicolae Vasiliev, Accent TV.

  Facebook

  Copyright © 2020