Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Renumitul analist american, Vladimir Socor: Conducătorul operațiunii de distrugere a majorității parlamentare este Plahotniuc

  Operaţiunea de distrugere a majorităţii parlamentare de la Chişinău, declanşată de grupul Pro Moldova şi Partidul Şor este controlată, de fapt, de oligarhul Vlad Plahotniuc, refugiat peste hotare. La această concluzie a ajuns analistul politic american Vladimir Socor, într-un interviu pentru Europa Liberă.

  „Deocamdată ne îndreptăm spre o revanșă oligarhică. Ea înaintează, iar ceilalți factori politici se găsesc în defensivă. Revanșa oligarhică o conduce dl Andrian Candu, avându-i pe Plahotniuc și pe Șor în spatele său. Candu deține în aceste momente inițiativa strategică. Dânsul a planificat această întreagă operațiune. În numele lui Plahotniuc și al lui Șor, Candu a planificat-o și o execută cu succes, derutându-i pe ceilalți factori politici”, notează analistul.

  În opinia sa, Candu și oligarhii din spatele său profită de învrăjbirea celorlalte forțe politice din Chișinău.

  „De partea lui Plahotniuc este evident conducătorul acestei operațiuni, dl Candu, și cu certitudine dl Șor. Pentru a zădărnici revanșa oligarhică, două acțiuni mi se par a fi nu numai necesare, dar elementare și chiar la mintea oricui. Întâi: partidele Platforma DA și PAS trebuie imediat să susțină declarațiile procurorului Stoianoglo; al doilea: liderii celor două partide trebuie să se împace public. Fără susținerea măsurilor anticorupție, anunțate de dl Stoianoglo și fără împăcarea publică pe baza unui program imediat comun al celor două partide – PAS și PPDA -, fără aceste două acțiuni imediate, degeaba mai discutăm”, conchide Vladimir Socor.

  Facebook

  POLITICA

  În iunie 2019, regimul oligarhic a fost dat jos datorită caracterului de care a dat dovadă Președintele și echipa sa. Despre aceasta Igor Dodon...

  POLITICA

  Anchetatorii ruși susțin că Usatîi, Plahotniuc și Platon sunt implicați în trafic de droguri Renato Usatîi, Vlad Plahotniuc și Veaceslav Platon sunt băniți de...

  POLITICA

  Procurorul General Alexandr Stoianoglo susține că unii judecători continuă să deservească interesele oligarhului Vlad Plahotniuc.

  POLITICA

  Cu aproape 1,2 miliarde de lei a fost prejudiciat statul Republica Moldova, în urma unei scheme infracționale ce ține de comercializarea metalelor.

  Copyright © 2021