Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Relaxarea restricţiilor, amânată la Lisabona după ce cazurile de COVID-19 au început din nou să crească

  Guvernul portughez a decis miercuri să suspende procesul de ieşire din lockdown în capitala Lisabona şi în trei municipalităţi, după ce numărul cazurilor de COVID-19 a început din nou să crească, relatează AFP.

  Astfel, capitala şi municipalităţile Odemira (sud), Braga şi Vale de Cambra (nord) vor continua să aplice până pe 27 iunie restricţiile antiepidemice în vigoare.

  Printre aceste măsuri, în respectivele zone telemunca rămâne obligatorie acolo unde este posibil, ceea ce nu se va mai aplica în restul ţării începând din 14 iunie, iar restaurantele se închid la ora 22:30, faţă de ora 01:00 în zonele unde se ridică restricţiile de la acea dată.

  Relaxarea restricţiilor mai cuprinde, printre altele, prelungirea programului pentru o serie de activităţi şi revenirea publicului în incintele sportive, în limita unei ocupări a acestora la o treime din capacitate.

  Dar odată cu relaxarea restricţiilor guvernul a impus teste obligatorii de COVID-19 pentru toate companiile care au mai mult de 150 de salariaţi şi la evenimente sportive, culturale sau familiale.

  Portugalia a raportat în ultimele 24 de ore 890 de noi cazuri de COVID-19, dar niciun nou deces asociat acestei boli. Este însă cel mai ridicat număr de noi infecţii zilnice pe care această ţară cu circa 10 milioane de locuitori îl înregistrează după 15 martie.

  agerpres.ro

  Facebook

  Noutăţi

  Cetățenii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Portugheză trebuie să fie atenți. Autoritățile portugheze au emis o atenționare meteorologică privind...

  SOCIAL

  Starea de urgență în sănătate publică, declarată prin Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 61 din 9 septembrie 2021, a fost prelungită...

  LUMEA

  Portugalia a decis să relaxeze şi mai mult restricţiile legate de pandemia de COVID-19, în condiţiile în care numărul de infectări raportate continuă să...

  LUMEA

  Valul uriaş de infectări provocat în Germania de varianta Omicron a fost depăşit, iar țara poate să înceapă relaxarea restricţiilor antiepidemice, a anunţat ministrul...

  Copyright © 2021