Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Reguli de siguranță pentru copii

  Pentru a preveni apariția unor situații periculoase de incendiu pentru a asigura sănătatea și viața copiilor în timpul unui posibil incendiu, este imperativ și sistematic să se organizeze ședințe tematice cu elevii. În acest sens, astăzi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a ținut o prelegere demonstrativă la liceul Vasile Lupu din capitală unde au vorbit despre necesitatea respectării normelor de siguranță.

  Tabăra de zi sau „platforma” activează la liceul Vasile Lupu din anul 2010, grație sprijinului atât al autorităților municipale, cât și al Departamentului Educație din sector. Potrivit Irinei Vîpolzova, directorul liceului, în acest an punerea în funcțiune a taberei a fost dificilă, deoarece s-au pus accentele pe asigurarea respectării tuturor cerințelor sanitare și epidemiologice.

  Irina Vîpolzova, director Liceul teoretic Vasile Lupu

  „Vara, după cum spune piesa, este o viață mică. Iar pentru adulți este foarte important să îi ajutați pe copii, astfel încât aceștia să trăiască această viață mică strălucitor, vesel și astfel încât în ​​această perioadă să se poată recupera după anul școlar. (02: 32-02: 42) Din păcate mâine avem ultima zi de tabără. Această schimbare a fost concepută pentru 75 de copii, aceasta este doar școala primară. „

  Astăzi, la tabără a avut loc un eveniment special. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au venit azi în vizită la copii. Pompierii au vorbit despre regulile de siguranță, și-au demonstrat costumele, memorabil însă a fost momentul furtunului de apă.

  Dumitru Polșin, comandant, Departamentul Salvare Incendii, sectorul centru

  „Cred că aceasta este o sămânță mică, care într-o bună zi îi va ajuta să se salveze într-o situație dificilă, poate să salveze pe altcineva. Nimic nu este mai prețios decât viața, așa că acești copii pot face ceva foarte important. În plus, își pot învăța părinții și generațiile mai în vârstă: tata nu are nevoie să facă acest lucru, deoarece pompierilor li s-a spus să facă acest lucru. Astfel de excursii și instrucțiuni pentru copii sunt foarte importante, astfel încât copiii să poată reacționa în situații extreme și să supraviețuiască”

  Impresionați de tot ceea ce se întâmplă au fost în primul rând, cei mici.

  „Mi-a plăcut foarte mult întreaga noastră tabără și, de asemenea, că astăzi a fost o zi foarte magică când pompierii și poliția au venit la noi.”

  „Mi-a plăcut cel mai mult felul în care a fost pornită apa. Am învățat cum să mă salvez și am memorizat costumele „

  „Mi-a plăcut cel mai mult felul în care ni s-a spus despre costume.”

  «Am învățat că atunci când este un foc, trebuie să puneți prosoape umede și să vă întindeți pe podea. Și mi-au plăcut și ploaia și curcubeu».

  „Mi-a plăcut cel mai mult când ploua și curcubeul.”

  La finalul evenimentului, angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și pompierilor li s-au acordat diplome de mulțumire.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021