Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Regina Elisabeta a Marii Britanii a participat la prima ceremonie de la moartea prințului Philip

  Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a participat la prima ceremonie regală de la moartea soţului ei, ducele de Edinburgh, scrie BBC, potrivit Mediafax. Monarhul a găzduit o ceremonie în care Contele Peel s-a retras oficial din funcţia de Lord Chamberlain.

  Conform ceremoniei, regina a acceptat bagheta şi însemnele fostului ei asistent regal. Evenimentul a fost unul privat și s-a desfăşurat la castelul Windsor.

  Contele William Peel a anunţat că se va retrage din funcţia de Lord Chamberlain anul trecut, iar înlocuitorul său Andrew Parker, fost şef MI5, şi-a început serviciul cu o săptămână înainte de moartea prinţului Philip.

  Evenimentul de marţi a fost înregistrat în Circularul Curţii – o listă zilnică a evenimentelor la care participă regina şi familia ei, scrie BBC News.

  „Contele Peel a avut astăzi o audienţă la regină, şi-a predat bagheta şi însemnele de birou ca Lord Chamberlain şi insigna cancelarului Ordinului Regal Victorian şi şi-a luat la revedere. Majestatea Sa l-a investit cu lanţul regal victorian”, se arată în Circularul Curţii.

  digi24.ro

  LUMEA

  Regina Elisabeta a II-a împlinește, miercuri, 95 de ani. Evenimentul din acest an este unul privat, fiind marcat de moartea prinţului Philip în data...

  SOCIAL

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ceremonia dedicată Aniversării a 90-a de la fondarea Universității de Stat din Tiraspol.

  SOCIAL

  Astăzi, în contextul celebrării jubileului de 75 de ani de activitate a Baletului Național al Moldovei ”JOC” și cu prilejul marcării a 90 de...

  SOCIAL

  Prim-ministrul Republicii Moldova a participat la ceremonia de decernare a Premiului Național. Cele mai marcante personalități din diverse domenii: știință, tehnologie, cultură, artă și...

  Copyright © 2021