Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Reforma constituțională, a fi sau a nu fi

  Reforma Constituției rămâne o prioritate pentru PSRM însă realizarea acestei trebuie să fie un rezultat comun al tuturor forțelor politice. Este opinia liderului socialiștilor Igor Dodon. Întrebat de postul nostru de televiziune dacă va continua procesul de reformare, Dodon și-a exprimat speranța că procesul va fi preluat de Parlamentul țării.

  Presedintele Igor Dodon raspunde

  “Noi nu putem să renunțăm la procesul de a produce schimbări majore în Constituție. Criza actuală și acțiunile președintelui Maia Sandu au demonstrat că în legea supremă dar și în unele acte normative sunt reglementări care nu au fost duse la bun sfârșit. Iată de ce, când anul trecut am propus și printr-un decret prezidențial am creat o Comisie de Stat privind reforma constituțională anume aceasta am avut în vedere. Reexaminarea tuturor împuternicirilor președintelui, a Curții Constituționale, propunerea mea a fost să reducem numărul deputaților până la 61, să interzicem traseismul politic. Iată toate aceste lucruri au fost întocmite de acea Comisie care a fost create”.

  Dodon mai spune că o dată cu venirea Maiei Sandu la cârma Președinției, acea Comisie a fost anulată, însă totuși își exprimă speranța că va fi preluată de Parlament. Și asta deoarece spune liderul socialiștilor, această reformă nu trebuie să fie o inițiativă a unui singur partid ci un rezultat al numitorului comun dintre toate forțele politice. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții Președinției pentru un comentariu referitor la acest subiect, până la această oră, nimeni nu a răspuns la apelurile noastre.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020