Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Reapariţia holerei a făcut o primă victimă în Irak

  Reapariţia holerei a făcut o primă victimă marţi în Irak, unde 17 cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de AFP.

  Provincia Kirkuk din nordul Irakului „a înregistrat astăzi (marţi – n.r.) primul deces provocat de această boală”, a declarat Seif al-Badr, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, citat de agenţia de presă a statului irakian.

  „În ultimele 24 de ore, 17 noi cazuri au fost recenzate, ridicând totalul la 76 de cazuri înregistrate în Irak de la începutul anului”, a continuat el.

  Reapariţia holerei în Irak a fost semnalată oficial în urmă cu zece zile în oraşul Sulaymaniyah, din regiunea autonomă Kurdistan, cu 10 cazuri, în Al-Muthanna, cu două cazuri, şi în Kirkuk, cu un caz.

  Seif al-Badr nu a explicat motivele pentru care holera a reapărut în Irak.

  Ultima epidemie de amploare care a afectat această ţară datează din 2015, potrivit Ministerului Sănătăţii. Atunci, holera a afectat în special oraşul Bagdad şi provincia Babylone, situată la sud de capitala ţării, infectând sute de persoane.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Un nou val de caniculă a cuprins statul Irak, unde valorile de temperatură au atins aproximativ 50 de grade Celsius, în provinciile centrale şi...

  Copyright © 2021