Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Reacții la decizia CCM

  La scurt timp de la pronunțarea deciziei Înaltei Curți, președintele PSRM, Igor Dodon a venit cu o reacție. Socialistul a salutat decizia magistraților și a calificat hotărârea drept una corectă care va împiedica blocarea activității de mai departe a Guvernului interimar. Un cuvânt de spus la acest subiect au avut și experții constituționali. Vitalie Catană, spre exemplu, a pus sub semn de întrebare profesionalismul juriștilor din echipa Maiei Sandu.

  Igor Dodon președintele PSRM

  ”Este o decizie corectă a CC să permită guvernului interimar să facă numiri în funcțiile vacante ale conducătorilor de nivelele 2 și 3, secretarilor de stat, directorilor de departamente, agenții. Astfel nu se va admite blocarea activității instituțiilor statului”

  Mai mult, Igor Dodon a salutat decizia Curții prin care guvernului interimar i se vor acorda împuterniciri suplimentare în cazul în care Parlamentul va declara stare excepțională în țară. Totodată, decizia Înaltei Curți a fost comentată și de experții în drept Constituțional, care au calificat cele întâmplate, un eșec în plus al Maiei Sandu și echipei pe care o are în spate.

  Vitalie Catană expert în drept constituțional

  ”Maia Sandu mai pierde o speță la Curtea Constituțională. Asta demonstrează încă o dată în plus că juriștii Maiei sunt din cei care trebuie cercetat cum au obținut diploma. Sunt lucruri constatate. Referitor la cele neconstatate prin o decizie formală trebuie spus că sunt pe aceeași undă, adică este vorba de incompetență desăvârșită și lipsă de minte elementară”

  Dumitru Pulbere, ex-președintele CC

  «Și CC a procedat corect când a refuzat această sesizare de a oferi împuterniciri președintei de a schimba după propria dorință persoane din guvern de a-I demisiona cu toate că guvernul îndeplinește doar funcție administrative.
  În viziunea mea CC corect a hotărât de a da împuterniciri actualului guvern de a numi și a demite din funcție funcționarii publici de nivelul 2 și 3.
  Doarece, CCM altă hotărâre nu putea să emită».

  Am încercat să luăm legătura cu serviciul de presă al Președinției pentru un comentariu la reacțiile expuse mai sus, până la etapa actuală, nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020