Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Reacții în urma deciziei CCM

  „Decizia Curții Constituționale era una absolut previzibilă. Această decizie e totodată alarmantă, fiindcă este dovada că Republica Moldova este acum condusă de un președinte care la două luni de mandat are deja două încălcări grave ale Constituției ceea ce reprezintă situație condamnabilă și fără precedent în istoria țării” Opinia aparține președintelui PSRM, Igor Dodon. Cu o reacție au venit și alte Partide Politice.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  ”Nici eu, nici colegii mei din PSRM nu am câștigat nimic din această decizie, ea nu dă cuiva satisfacție politică, dar vine să oprească derapajul constituțional al președintelui, după ce aceasta a demonstrat din nou că operează cu duble standarde și că noțiunea de stat de drept este valabilă pentru fiecare cetățean, în afară de președintele țării, care se poziționează pe sine deasupra tuturor legilor și, cel mai grav, deasupra Constituției țării. Într-un stat de drept, un astfel de președinte nu ar mai fi în funcție, ar demisiona singur sau ar fi demis”

  Dodon a mai adăugat că Maia Sandu mai trebuie să rămână în funcție, mai este nevoie de puțin timp ca toată lumea să se convingă de lipsa ei de responsabilitate și de incapacitatea ei de a face ceva bun pentru țară. După falimentul ei ca prim-ministru, urmează ca toată lumea să se convingă de falimentul ei ca șef de stat.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  ”Timpul le pune pe toate la locul lor. Și, mai devreme sau mai târziu, doamna președinte împreună cu complicii ei din PAS vor răspunde în fața legii pentru uzurparea puterii de stat, act care deja nu se mai află la faza de tentativă, dar este în plină desfășurare. Ceea ce ne preocupă însă acum cel mai mult este faptul că țara nu este guvernată, faptul că ne adâncim într-o criză constituțională, socială, economică și politică ce va avea curând efecte devastatoare pentru fiecare cetățean”

  În acest sens, socialiștii îi cer Maiei Sandu să emită imediat decretul de învestire a unui candidat legal la funcția de prim-ministru. ”Menționăm aici în mod special candidatura doamnei Mariana Durleșteanu”a mai adăugat Dodon. Totodată și Platforma DA reiterează că este gata să își asume guvernarea pentru a organiza alegeri parlamentare anticipate libere și corecte. Anunțul a fost făcut de către liderul formațiunii, Andrei Năstase, imediat după ce Curtea Constituțională a anulat decretul Maiei Sandu.

  Andrei Năstase, președinte PPDA

  “Platforma DA pledează pentru alegeri anticipate organizate de un guvern pro-european. Platforma DA își reiterează poziția oficială de a-și asuma un guvern minoritar. În acest sens, Platforma DA cheamă la negocieri partidele pro-europene responsabile și la consultări urgente cu președintele țării”

  a-tv.md

  Copyright © 2020