Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Reacția PSRM

  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a venit cu o reacție la declarațiile liderului PAS, Maia Sandu, președintele ales Republicii Moldova, privind refuzul de a-și asuma responsabilitatea pentru bunul mers al lucrurilor în țara noastră.
  PSRM mai declară că este gata să ofere votul unui Guvern propus de Maia Sandu. Condiția este ca noul executiv să demonstreze că este gata să-și asume responsabilitatea pentru conducerea țării și poate propune o echipă de oameni profesioniști alături de care să realizeze acest lucru.

  Din declarația PSRM

  “Deși a fost votată în baza unor promisiuni electorale, care țin strict de competența Guvernului, Maia Sandu a anunțat că nu își va asuma acum guvernarea, chiar și în condițiile în care ar avea sprijinul socialiștilor în Parlament. Acest lucru arată fie că promisiunile făcute de Maia Sandu au fost doar o amăgire a electoratului, fie că se teme să își asume guvernarea într-o perioadă atât de grea, ca cea în care țara noastră se confruntă în valul doi al pandemiei.”

  PSRM crede că alegerile anticipate sunt absolut necesare în Republica Moldova.

  Din declarația PSRM

  ”Iar dacă Maia Sandu crede că poate administra mai bine această criză, o invităm să se implice acum în administrarea ei, nu mai târziu, să facă așa cum le-a promis cetățenilor care au votat-o. Iar implicarea nu se face prin declarații populiste și justificări ale neputinței, dar prin acțiuni, prin asumare imediată de responsabilități pentru sănătatea populației. Credem că este prea devreme ca, la doar două săptămâni de la alegeri, președintele ales deja să fugă în acest mod de responsabilități, să caute scuze politicianiste de ce nu se implică, să aibă reacții de orgoliu, să pună alegerile anticipate mai presus de sănătatea și viața cetățenilor.„

  Socialiștii mai spun că Maia Sandu este exemplul de politician de dreapta, care a avut, în trecut, susținerea masivă a populației, dar care, într-un final, a dezamăgit în mod dramatic. Drept motiv a servit neputința de a trece de la declarații la fapte, din cauza incapacității de a-și asuma responsabilitatea pentru viața cetățenilor.

  Din declarația PSRM

  ”Reiterăm mesajul șefului statului Igor Dodon și susținut de socialiști, adresat președintelui ales, Maia Sandu, prin care îi oferim posibilitatea de a propune imediat un Guvern, așa cum îl consideră, și să administreze criza pandemică mai bine decât s-a făcut până acum, dacă, într-adevăr, poate face acest lucru și nu a doar a amăgit electoratul.”

  Socialiștii mai declară că sunt gata să ofere votul lor unui Guvern propus de Maia Sandu, dacă demonstrează că este gata să-și asume responsabilitatea pentru conducerea țării și poate propune o echipă de oameni profesioniști, alături de care să reqlizeze acest lucru. Până atunci, PSRM consideră că actualul Guvern acționează profesionist și responsabil. În această dimineață, președintele ales, Maia Sandu, a declarat că șeful statului nu ia parte la procesul de luare a deciziilor despre carantină. Există o comisie care funcționează de mai multe luni și care ia aceste decizii. ”Administrarea rămâne în mâinile Guvernului și Guvernul trebuie să se apuce de treabă„ susține Sandu. Am încercat să luăm legătura cu Maia Sandu pentru o reacție la comunicatul de presă al PSRM, însă, până la această oră liderul, reprzentanții PAS nu ne-au răspuns la telefon.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020