Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Reacția MAEIE la decizia APCE

  RM este un teritoriu neutru iar decizia APCE, este o opinie politică a parlamentarilor Consiliului Europei. Este reacția oficială a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu la rezoluția adoptată aseară de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, prin care regiunea transnistreană a fost declarată „teritoriu ocupat de Rusia”.

  Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene

  „Este o opinie politică a parlamentarilor care reprezintă Consiliul Europei. Opinia a fost adoptată într-o declarație care vizează, mai întâi de toate, situația din Ucraina. Republica Moldova va continua să caute soluții pentru reintegrarea țării prin dialog, negocieri. Aceasta este singura cale pentru a obține acest obiectiv al țării. Republica Moldova este un stat neutru. Neutralitatea noastră presupune că nu participăm la acțiuni militare ale altor state.”

  Amintim că adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a declarat Transnistria „teritoriu ocupat de Federația Rusă”, după 30 de ani de la conflictul militar, fără a se consulta cu delegația din RM. Votul a fost dat marți seara în cadrul sesiunii APCE.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021