Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Reacția Federației Ruse

  Federația Rusă ține cont de poziția conducerii de vârf a RM, inclusiv de participarea șefului statului la un astfel de eveniment cum este „Platforma Crimeei”. Declarația aparține președintelui Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko, și a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Demnitarul rus a subliniat că participarea șefului statului Sandu la summitul de la Kiev unde au fost lansate atacuri vădite în adresa Federației Ruse trezește o serie de îngrijorări.

  Valentina Matvienko, președintele Consiliului Federației Ruse

  „În ciuda faptului că Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a expus pentru menținerea unor relații moldo-ruse constructive și reciproc respectuoase, ne exprimăm îngrijorarea față de faptul că în ciuda poziției exprimate, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a plecat la Kiev pentru a participa la „Platforma Crimeei”, unde a lansat un atac anti-rusesc. Este dreptul ei, dar noi nu putem ignora acest lucru în dialogul și relațiile noastre de viitor cu Republica Moldova”.

  Potrivit lui Matvienko, Rusia urmărește evoluțiile de pe eșechierul politic din Moldova, în urma alegerilor parlamentare anticipate și formarea unui nou guvern.

  Valentina Matvienko, președintele Consiliului Federației Ruse

  „Respectăm alegerea poporului moldovenesc și sperăm că autoritățile de la Chișinău vor putea menține un echilibru în cooperare cu structurile de integrare eurasiatică și Uniunea Europeană și vor continua să își mențină statutul de neutralitate”

  De asemenea, Valentina Matvienko a subliniat importanța menținerii relațiilor dintre Chișinău și țările CSI, subliniind că „aceasta va fi un fundament solid pentru o cooperare bilaterală, reciproc avantajoasă. Am încercat să luăm legătura cu serviciul de presă al Parlamentului și al Președinției pentru a le oferi dreptul la replică, nimeni însă nu a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021