Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Reabilitarea Parcului „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica – continuă

  Reabilitarea Parcului „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica este pe final. În aceste zile sunt amenajate ultimele două alei, care duc spre plaja din parc. Despre aceasta a anunțat Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

  În total sunt efectuate lucrări pe circa 700 m2. Este vorba despre defrişarea copacilor bătrâni şi sădirea altor pomi, instalarea bordurii şi aplicarea asfaltului.

  „Parcul „Valea Trandafirilor” este cel mai mare din sectorul Botanica, de aceea amenajarea zonei verzi este foarte importantă pentru locuitorii din preajmă, dar și pentru cei care doresc să viziteze parcul. Reabilitarea Parcului a început în anul 2018. În acest timp, au fost reabilitate aleile pietonale principale, au fost instalate borduri, pavate şi asfaltate trotuarele şi a fost instalat un sistem de iluminat public nocturn”, precizează edilul.

  Între timp, acolo au fost amenajate zone de agrement, construit un skatepark, terenuri de minifotbal, volley, basket, badminton, dar şi un teren de pregătire fizică generală pentru persoane cu mobilitate redusă.

  Plus la aceasta, la intrarea principală în Parcul „Valea Trandafirilor”, din bd. Decebal, a fost construit primul havuz muzical din capitală.

  „Urmează ca în această săptămână să lansăm Parcul „Bucuriei”, iar în curând să fie lansate lucrările de reabilitare a Parcului „Alunelul” și a Parcului „La izvor”, iar in aceste zile au loc lucrările de amenajare a scuoarului din str. Liviu Deleanu, intersecție cu șos. Balcani. Se lucrează la amenajarea aleilor pietonale. Urmează instalarea sistemului de irigare, a iluminatului public, mobilierul urban și amenajarea spațiilor verzi”, a conchis Ion Ceban.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Primarul general, Ion Ceban, a primit astăzi vizita de curtoazie a noului ambasador al Republicii Austria la Chișinău, Stella Avallone.

  POLITICA

  PSRM este gata să acorde Primăriei Chișinău tot suportul necesar în soluționarea problemelor din municipiu și realizării obiectivelor propuse. Despre aceasta l-a anunțat președintele...

  POLITICA

  Ion Ceban spune că își va duce mandatul de primar general până la capăt, întrucât vrea o capitală adevărată, mult mai confortabilă pentru locuitori....

  SOCIAL

  Primul compactor din Moldova, care asigură compactarea tehnologică a deșeurilor a fost achiziționat de către Primăria Municipiului Chișinău. Despre aceasta a anunțat primarul general...

  Copyright © 2020