Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Râul Bâc va fi curățat în curând

  După fiecare ploaie torențială, strada Albișoara din Capitală arată ca după război. În scopul prevenirii inundării străzii respective, în curând, o parte a râului Bâc urmează a fi curățată, anunță autoritățile municipale. Tot în timpul apropiat, vor începe și lucrările de reparație pe această arteră.

  Potrivit primarului general al Capitalei, Ion Ceban, gurile de captare din Chișinău nu fac față volumului mare de apă, pentru că în partea de sus a orașului acestea pur şi simplu nu există, iar toată apa vine la vale, mai exact pe strada Albişoara. Consilierul primarului general al Capitalei, Tudor Gîrbu, susține că, din anul 2013 și până în 2018, când parțial au fost efectuate lucrări de reparație pe porțiunea Mihai Viteazul – Petru Rareș, de atunci, alte lucrări nu au mai fost executate.

  TUDOR GÎRBU, CONSILIER AL PRIMARULUI GENERAL
  “S-a luat decizia de a curăța albia râului Bîc pe integral, adică ceea ce ține nemijlocit de strada Mihai Viteazul până în strada Feredeului. Urmează acum, la modificarea bugetului să identificăm sursa și sper că într-o săptămână să începem lucrările de curățare”.

  Oamenii spun că așteaptă cu nerăbdare începerea lucrărilor de curățare:

  -E foarte important pentru toți, că e o mizerie totală, de 30 de ani tot promit că fac. La fiecare ploaie, toate străzile, nu doar Albișoara sunt inundate, căci toate canalizările sunt astupate de noroi, de mizerie. Ar trebui să fie bine, doar Chișinăul ne aparține.

  – Ar fi foarte bine ca să curățe. Să nu să se acumuleze toată apa în Chișinău și să fie o inudație teribilă.

  – Eu cred că e foarte binevenită ideea, Bâcul este singurul râu din Chișinău, nu știu eu nu sunt din Chișinău, dar ar trebui de îngrijit. Nu sunt bune canalizările, nu am de unde să știu, dar asta se vede în Chișinău, inundații peste tot când plouă.

  – Ce să facem, aceasta este stihia naturii. Dacă o să lucreze bine, problema va fi înlăturată.Eu iubesc orașul meu și mi-aș dori mult să fie un oraș curat.

  Autoritățile municipale susțin că deja au fost anunțate licitații, iar în curând urmează să fie prezentate ofertele în acest sens. De menționat că, după ce râul Bâc va fi curățat, va fi reparat și carosabilul din Strada Albișoara, vor fi restaurate troturarele, iluminatul stradal și toată rețeaua de canalizare pluvială.
  Veronica Leșco și Eugen Gumeniuc, Accent TV.

  Facebook

  Copyright © 2020