Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Raportul ministrului Viorica Dumbrăveanu: Salarii, pensii și alocații majorate

  Peste 23 de mii de pensionari care mai sunt angajați și-au realizat în anul 2020 dreptul la reexaminarea pensiei. Potrivit unui raport prezentat de ministrul în exercițiu al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după reexaminare mărimea medie a pensiei a crescut de la 2902 de la 5589 de lei.

  De asemenea, pensionarii și beneficiarii de alocații sociale cu venituri mici au primit un suport financiar unic de două ori pe an de 700 de lei și, respectiv, de 900 de lei. Acest ajutor a fost acordat pentru 643 de mii de persoane. Inițiativa de alocare de două ori pe an a acestei indemnizații aparține fostului președinte Igor Dodon.

  În premieră în 2020, pensiile au fost indexate de două ori pe an: la 01 aprilie și 01 octombrie. În urma indexărilor, peste 682 de mii de beneficiari au primit pensii majorate.

  O altă premieră în acest an, a fost și acordarea indemnizației în cazul decesului unuia dintre soți. În 2020, a fost majorată alocația de stat pentru veteranii de război de la 100 la 500 de lei, de la 250 la 500 de lei – pentru soții veteranilor de război și participanților la lichidarea avariei de la Cernobîl.

  Guvernul Chicu a decis și alocarea indemnizațiilor urmașilor personalului medical care au decedat în lupta cu COVID-19.

  De asemenea, pe parcursul anului salariile angajaților din sănătate au fost majorate cu 70%. Paralel, s-a decis alocarea unui supliment la salariu de la 50% la 100% pentru personalul antrenat în lupta cu COVID-19. Guvernul Chicu a fost învestit la propunerea lui Igor Dodon cu suportul deputaților PSRM.

  Amintim, Ion Chicu a anunțat că va asigura interimatul funcției de prim-ministru până pe 31 decembrie. Tot până în această dată, vor asigura interimatul funcției actualii miniștri ai Sănătații, Muncii și Protecției Sociale, Finanțelor și Economiei.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  SOCIAL

  Conducerea Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) o acuză pe ministra Sănătăţii de răspândirea informaţiilor calomnioase în adresa instituţiei.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Primul lot de 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca oferit Republicii Moldova pe platforma COVAX va ajunge la Chișinău chiar astăzi. Anunțul a fost...

  SOCIAL

  Fostul ministru al Sănătății Viorica Dumbrăveanu dezminte informația că pentru anul 2012 nu ar fi fost planificate surse financare în scopul procurării vaccinului împotriva...

  SOCIAL

  Republica Moldova are capacitate de stocare a vaccinului împotriva infecției COVID-19 la temperatura necesară de minus 70 de grade în mărime de 140 de...

  Copyright © 2021