Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Raport în Parlament: Justiția, un domeniu resuscitat de Guvernul Chicu

  Modificarea Constituției în partea ce ține de sistemul judecătoresc este unul din principalele obiective ale Executivului condus de Ion Chicu, în domeniul justiției. În proiectul adoptat de Guvern se prevede limitarea imunității judecătorilor, unificarea modului de numire în funcție a acestora, dar și modificarea componenței Consiliului Superior al Magistraturii. Realizarea se conține într-un raport de activitate al Guvernului, prezentat astăzi în Parlament, de premierul Ion Chicu.

  De asemenea, Cabinetul Chicu a reușit să aprobe procedurile de examinare și raportare internă a dezvăluirilor practicilor ilegale, dar și să elaboreze un cadru normativ modern cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

  Totodată, datorită actualului Executiv, victimele traficului de ființe umane vor beneficia de asistență juridică garantată de stat.

  Prin modificările legislative, adoptate la inițiativa Guvernului, s-a extins lista beneficiarilor de asistență juridică garantată de stat pentru victimele traficului de ființe umane, indiferent de nivelul veniturilor obținute, precum și pentru solicitanții de azil.

  Raportul de activitate al Guvernului a fost prezentat în contextul dezbaterilor asupra moțiunii de cenzură, depusă de fracțiunile PPDA și PAS și susținută de grupurile Candu și Șor.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, i-a ​​transmis fostului premier Ion Chicu felicitări cu ocazia zilei de naștere.

  POLITICA

  În spațiul public au apărut zvonuri precum că Președinta Maia Sandu a chemat mai mulți judecători la sfat, dar pe ascuns.

  POLITICA

  Parlamentul Republicii Moldova s-a convocat, astăzi, în prima ședință plenară din sesiunea de primăvară.

  ALEGEREA EDITORILOR

  La final de mandat, premierul Ion Chicu i-a mulțumit celui de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru susținerea și conlucrarea pe care...

  Copyright © 2020