Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Rămân pe poziție

  Sindicaliștii rămân pe poziție. Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova a expediat, din nou, premierului Natalia Gavrilița o scrisoare. În adresarea lor, sindicaliștii au reiterat solicitarea de a majora salariul minim garantat până la suma de 3.500 de lei, și au cerut ca proiectul de lege în acest sens, să fie introdus pe ordinea de zi a ședinței guvernului din 2 martie, curent.

  Fragment din scrisoarea CNSM

  “Ne exprimăm nedumerirea și îngrijorarea față de cum sunt respectate principiile parteneriatului social la etapa actuală în Republica Moldova. Astfel…constatăm o eschivare de la îndeplinirea înțelegerilor și promisiunilor făcute în cadrul ședințelor Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective … Astăzi, când țara noastră are de înfruntat în continuare pandemia de Covid-19, când se atestă o creștere galopantă a prețurilor, trecem printr-o criză energetică ce împovărează considerabil viața populației și, nu în ultimul rând, constatăm o mobilizare extraordinară a populației de a acorda susținere refugiaților din țara vecină, Ucraina, considerăm necesar de a atenționa că și salariații cu familiile lor, necesită suport și o motivare mai bună de a rămâne și contribui la dezvoltarea țării noastre”,

  Inițiativa este orientată în special pentru a crește venitul lunar al categoriilor de persoane care ridică un salariu mai mic de 4000 mii de lei. Potrivit BNS este vorba despre aproximativ 17,4% din salariații sectorului real. De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al premierului Gavriliță, Anastasia Taburceanu a declarat pentru postul nostru de televiziune că guvernul lucrează la acest proiect, care de altfel a fost consultat cu sindicaliștii. Totodată, Taburceanu a anunțat că proiectul este în proces de avizare, procedură fără de care documentul nu poate fi introdus pe ordindea zilei a Executivului.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021