Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Răilean: În fiecare zi se semnează contracte pentru reparația drumurilor în 6-7 raioane

  Licitațiile pentru contractarea antreprenorilor care vor repara drumurile din cele 1200 de localități din țară se vor încheia până la sfârșitul lunii iunie. Informația a fost prezentată în cadrul ședinței din ajun a Guvernului.

  Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean, a declarat că în fiecare zi se semnează contracte pentru 6-7 raioane.

  ”Am început pe data de 22 iunie și le planificăm până pe data de 29 iunie. Mergem conform graficului, câte 6-7 raioane pe zi”, a spus ministrul.

  Premierul Ion Chicu a precizat că licitațiile trebuie să se desfășoare conform legislației, dar să se finalizeze rapid. Chicu a salutat faptul că 80-90% din angajații de pe șantierele de reparație a drumurilor sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

  ”Sunt locuri de muncă salarii. Oamenii așteaptă locuri de muncă și aceste proiecte sunt cea mai bună oportunitate pentru acest scop”, a notat premierul.

  Programul național ”Drumuri bune pentru toți” a fost lansat la inițiativa președintelui Igor Dodon și prevede reparația drumurilor naționale dar și a celor locale.

  SOCIAL

  Alte 258 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Toate cazurile sunt cu transmitere locală.

  ECONOMIE

  Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că, la această oră drumurile publice naționale sunt practicabile, iar circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă.

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău va lansa un program de reparații curente a drumurilor din capitală, transmite Moldpres

  SOCIAL

  Alte 569 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 4 cazuri sunt de...

  Copyright © 2020