Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Răilean: În fiecare zi se semnează contracte pentru reparația drumurilor în 6-7 raioane

  Licitațiile pentru contractarea antreprenorilor care vor repara drumurile din cele 1200 de localități din țară se vor încheia până la sfârșitul lunii iunie. Informația a fost prezentată în cadrul ședinței din ajun a Guvernului.

  Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean, a declarat că în fiecare zi se semnează contracte pentru 6-7 raioane.

  ”Am început pe data de 22 iunie și le planificăm până pe data de 29 iunie. Mergem conform graficului, câte 6-7 raioane pe zi”, a spus ministrul.

  Premierul Ion Chicu a precizat că licitațiile trebuie să se desfășoare conform legislației, dar să se finalizeze rapid. Chicu a salutat faptul că 80-90% din angajații de pe șantierele de reparație a drumurilor sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

  ”Sunt locuri de muncă salarii. Oamenii așteaptă locuri de muncă și aceste proiecte sunt cea mai bună oportunitate pentru acest scop”, a notat premierul.

  Programul național ”Drumuri bune pentru toți” a fost lansat la inițiativa președintelui Igor Dodon și prevede reparația drumurilor naționale dar și a celor locale.

  SOCIAL

  Noile reguli de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, aprobate la finele săptămânii trecute de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, au intrat astăzi în...

  SOCIAL

  Lotul olimpic al Republicii Moldova a cucerit cinci medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, desfășurată în format online, în perioada...

  SOCIAL

  Ger şi soare, însă fără ninsorile aşteptate înainte de sărbători, anunţă meteorologii pentru săptămâna care a început, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic...

  SOCIAL

  reme de iarnă, cu temperaturi şi precipitații caracteristice perioadei şi teritoriului, au anunțat meteorologii pentru săptămâna curentă. Potrivit meteorologilor, în următoarele zile, maximele termice...

  Copyright © 2021