Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  “Pune umărul, vaccinează-te!”

  Pune umărul, vaccinează-te! Este mesajul unei noi campanii de informare și mobilizare a studenților și tinerilor privind vaccinarea împotriva COVID-19. Inițiativa vine în contextul în care numărul tinerilor vaccinați în țara noastră este destul de mic.

  Informarea și imunizarea studenților va avea loc în universități și cămine studentești pe toată durata desfășurării campaniei de pe 28 septembrie până 28 noiembrie. La lansarea campaniei, un grup de studenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu” au îndemnat populația să se vaccineze împotriva COVID-19.

  „Venim să încurajăm ceilalți studenți de a urma acest exemplu, de a pune umărul, de a se vaccina, de a reveni în siguranță pe băncile universităților, de continua studiile, de a deveni specialiști în domeniul pe care noi l-am ales.”

  “Suntem cred că primii care ar trebui să promovăm și să motivăm oamenii să se vaccineze și să informăm populația despre necesitatea administrării acestui vaccin.”

  „Dacă vrem să revenim la o viață cât de cât normală, cum a fost precovid ar fi ideal ca o rată de vaccinare să crească în RM, nu doar pentru binele nostru personal dar și pentru binele apropiaților noștri».

  În prezent doar 27 la sută din populație s-au vaccinat complet împotriva Covid-19, ceea ce reprezintă un indice foarte mic, susțin autoritățile. În rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, acest număr este și mai mic, de doar 18 la sută. Chiar astăzi, rectorul ASEM, Grigore Belostecinic a avut o discuție cu studenții și le-a explicat despre cât este de importantă imunizarea împotriva covid-19.

  Grigore Belostecinic, rector ASEM

  «Și mai gravă este situația că la întrebarea mea câți din ei intenționează să se vaccineze în următoarele săptămâni și în următoarele trei zile numărul celor care au zis da a fost foarte și foarte scăzut».

  Emil Ceban, rector USMF

  «Datele de ieri din universitate arată că din șase studenți îmbolnăviți cinci sunt nevaccinați și unul vaccinat, acest indice ne arată că doar cu ajutorul vaccinurilor vom putea depăși acest impact».

  Potrivit OMS, de la debutul pandemiei și până în prezent, la nivel global au fost înregistrate 273 de milioane de cazuri de îmbolnăvire de covid-19 și 4,7 milioane de decese, ceea ce este echivalentul populației unei țări. Totodată, la nivel global au fost administrate 6, 1 miliarde doze de vaccin.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021