Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Puncte mobile de vaccinare

  Cele două puncte mobile de vaccinare, un troleibuz și un autobuz au fost puse astăzi pe linie. Acestea vor activa zilnic de la ora 10.00 până la 18.00, și vor avea un orar stabilit al deplasărilor, pe care doritorii de a se vaccina, îl pot găsi pe site-ul Primăriei Capitalei. Troleibuzul va staționa în diferite locații din Capitală, iar autobuzul în suburbii și la solicitare, se poate deplasa la diferite instituții sau organizații.

  În cele două unități mobile de vaccinare, oamenii se pot imuniza cu serurile Sinovac, Pfizer și Astra Zeneca.

  Ion Ceban, primar al Capitalei

  “Autobuzul va pleca în suburbii, troleibuzul va circula și va staționa în zonele unde este cea mai mare aglomerație. Nu este nevoie decât să aveți actul de identitate la dumneavoastră și vă puteți vaccina, acolo unde conform orarului va staționa troleibuzul sau autobuzul. ”

  04.47

  Cele două puncte de vaccinare mobile vor activa în perioada 26 mai-6 iunie.

  Ion Ceban, primar al Capitalei

  “Nu o să fie din mers, troleibuzul va staționa, nu vaccinăm pe nimeni din mers, pentru că am văzut diferite interpretări în acest sens. 07.04 Conform orarului, staționează troleibuzul sau autobuzul o perioadă determinată de timp și oamenii pot să se vaccineze.”

  07.02

  Autoritățile din Sănătate susțin că vaccinul se administrează sută la sută în condiții sigure. Cele două unități de transport au fost adaptate în totalitate asemeni unui punct medical.

  Boris Gîlcă, șef adjunct, Direcția Asistență Socială și Sănătate, Primăria Chișinău

  „Atenție toate unitățile de transport au autorizație sanitară și o să le vedeți afișate.” Dispun de vaccinuri, dispun de toate echipamentele, frigider, aer condiționat, apă potabilă, spălător de mâini. Toate necesitățile absolut. Avem conexiune la internet.”

  Totodată, în cele două puncte mobile de vaccinare activează o echipă de lucrători medicali profesioniști care au fost instruiți cum să muncească. Fiecare punct de vaccinare este divizat în zone. Este vorba despre zona de triaj, zona de înregistrare, cea de vaccinare și desigur, o zonă de monitorizare unde sunt supravegheați pacienții după inoculare.

  Boris Gîlcă, șef adjunct, Direcția Asistență Socială și Sănătate, Primăria Chișinău

  “Iată în zona de monitorizare post vaccinală avem și toată infrastructura în caz de prim ajutor. Avem trusa de șoc. Avem acea canapea în caz de necesitate. Dar din cele 300 mii de doze de vaccin administrate în Moldova nu a căzut nimeni fără cunoștință.”

  Autoritățile explică că, prioritar se dorește ca 80 la sută din populația țării să fie vaccinată pentru a putea reveni la o viață liberă, fără restricții.

  Boris Gîlcă, șef adjunct, Direcția Asistență Socială și Sănătate, Primăria Chișinău

  „Văd aici un mare interes al presei. Eu pesonal am fost la foarte multe evenimente și nu am văzut, niciodată, așa o prezență pe centimetru pătrat al presei. Înseamnă că este un proiect inovativ, un subiect de interes sporit. Eu, personal, nu am văzut în alte părți. Poate Moldova va fi un exemplu de bună practică, de ce nu?!”

  La punctul mobil de vaccinare care a staționat astăzi în Centrul Capitalei, oamenii au făcut cozi chiar din prima zi.

  “Până acum am așteptat, poate de la policlinică o să mă invite, dar nu m-au invitat și eu lucrez aici alături și am hotărât să fac.”

  „Am fost bolnavă de două ori. Prima dată foarte grav, dar a doua, mai puțin și am hotărât să fac pentru sănătatea noastră, vedeți că toată lumea e bolnavă acum.”

  „Eu, în general, am fost pentru vaccinare, fiindcă am încredere în medici, am încredere în știință și e o soluție ca să ieșim din tot haosul acesta. Nu poți pleca peste hotare, ori să faci o vacanță, sau ai frică că poți să molipsești pe cineva.”

  În prezent, în municipiul Chișinău sunt peste 70 de centre de vaccinare împotriva COVID-19.

  Facebook

  Copyright © 2021