Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Puncte mobile de imunizare

  În municipiul Chișinău vor fi instituite două puncte mobile de imunizare contra COVID-19. Este vorba despre un troleibuz și un autobuz, dotate cu cele necesare. Anunțul a fost făcut de către edilul capitalei, Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei din această dimineață. Ion Ceban a declarat că vehiculele vor apărea pe străzile capitalei de miercuri.

  SINCRON: Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Miercuri, 26 mai, ora:11, vom lansa două centre de vaccinare mobile, pe roți, un troleibuz și autobus dotate cu toate cele necesare. Vom lansa un nou maraton la Palatul Republicii, vineri, de la ora: 09:00, vom avea vaccinuri disponibile, sunt lansate acțiuni și vom avea în paralel alte 15 puncte. Azi vom decide dacă va trebui programare sau nu. Facem apel către toți să fiți responsabile pentru a putea vaccina cât mai multe persoane».

  Totodată, Ion Ceban, a declarat că numărul infectărilor cu COVID-19 este în continuă scădere, iar din acest motiv, a fost instituit cod galben de alertă de la cel roșu. În prezent, în spitalele din Chișinău sunt internați 141 de pacienți, dintre care 21 în stare foarte gravă, 63 în stare gravă, iar 54 se află în stare medie.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Faptul că cifrele de infectare sunt mai mici, asta se datorează și faptului că oamenii au devenit mai responsabili, după un an, chiar dacă oamenii poartă măști, în transportul public este distanță. Vreau să le mulțumesc tuturor care sunt responsabili și respectă restricțiile și tot mai multe persoane decid să se vaccineze. Avem vaccinuri diferite și autoritățile ne asigură că vor mai aduce alte vaccinuri”.

  Potrivit datelor Ministerului Sănătății, până acum 298 553 de cetățeni s-au imunizat împotriva COVID-19, dintre care 38 744 cu cea de-a doua doză.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021