Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Pulbere revine la CSP

  Fostul judecător al Înaltei Curți, Dumitru Pulbere revine în funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor. Ce-i drept, temporar. Asta după ce, astăzi, magistrații Curții Constituționale au admis parțial cererea depusă, suspendând ultimele modificări din legea cu privire la Procuratură ce se referă la vârsta de pensionare, dar și Decretul șefului statului prin care a fost încetat mandatul lui Dumitru Pulbere.

  Dumitru Pulbere, membru CSP

  «Este contrar Constituției decretul președintelui Republicii Moldova de a mă revoca din funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor. Președintele nu avea dreptul de a emite un astfel de decret privind revocarea mea din funcție, în ciuda modificărilor adoptate la legea cu privire la Procuratura Generală. Deoarece, dacă această legea va fi lăsată în vigoare de CCM, atunci prevederile acesteia nu pot avea efect retroactiv. Oameni care au pregătit decretul prezidențial și i l-au dat șefului statului pentru a-l semna, habar nu au despre „Teoria Statului și Dreptului„.
  Acești oameni fie au studiat rău, fie nici măcar nu cunosc despre existența acestui obiect».

  Subliniem că, în aceste condiții, șeful statului nu va putea semna decretul de numire a Svetlanei Balmuș în calitate de membru al CSP. Amntim că, DumitruPulbere a fost demis din funcția de membru CSJ pe motiv că ar fi atins vârsta de 65 de ani. Cu toate acestea, Procuratura generală a declarat că astfel de decizii periclitează ordinea constituțională și independența CSP, motiv pentru care s-a și adresat la CCM.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021