Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  PSRM vine cu o inițiativă constituțională care prevede fortificarea instituției familiei

  Deputații PSRM vin cu o inițiativă constituțională care prevede fortificarea instituției familiei. Socialiștii propun interzicerea prin Constituție a căsătoriilor dintre partenerii de același sex și indicarea expresă în Legea Supremă că familia este exclusiv o alianță dintre un bărbat și o femeie, tată și mamă.

  Socialiștii susțin că aceste modificări în Constituție sunt esențiale în condițiile în care, în ultimii ani, în lume asistăm la diferite mișcări care atentează la valorile și familia tradițională.

  ”Pe plan european și în societatea moldovenească acest lucru este catalogat drept un pericol care atentează la viitorul societății și familiilor noastre”, a spus deputatul Vasile Bolea.
  Astfel, PSRM propune introducerea în Constituție a următoarelor articole: Statul interzice înregistrarea căsătoriilor dintre parteneri de același sex. Părinții sunt tata de sex masculin și mama – de sex feminin.

  ”Această idee nu este una nouă. În țările vecine: Ungaria, Polonia, România, Rusia, aceste lucruri sunt în Constituție. În România a avut loc un referendum unde cetățenii și-au exprimat liber voința și la nivel național au pus punct acestor disensiuni, astfel fortificând valorile tradiționale care sunt proprii întregii omeniri și dând o lovitură forțelor care încearcă să nege acest lucru prin introducerea unor valori netradiționale care bat în temelia societății în ansamblu”, a spus Bolea.

  Deputatul PSRM, Alla Darovannaia, a remarcat că familia este cea mai importantă instituție socială unde se formează personalitatea, unde loc transmiterea experienței spirituale, sociale, culturale, acumulată de generațiile anterioare.

  ”Actualmente există amenințări grave la adresa instituției familiei prin ideologia antifamiliară care este implantată artificial în lume, inclusiv cu implicarea unor organizații internaționale importante”, a declarat Darovannaia.

  Proiectul urmează să fie înregistrat în Parlament și supus tuturor procedurilor înscrise în Constituție.

  facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Deputatul PSRM Alla Darovannaia, candidat la funcția de deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a atras atenția asupra problemelor de integritate a candidaților PAS...

  SOCIAL

  Astăzi, 7 mai, deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor Vlad Batrîncea, Vladimir Odnostalco și Marina Radvan și-au administrat prima doză de vaccin anti- Covid produs...

  SOCIAL

  Consumatorii care nu vor reuși să achite facturile la timp nu vor fi deconectați de la energia electrică, până nu se vor scurge 10...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputații PSRM au înregistrat în Parlament proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean,...

  Copyright © 2021