Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  PSRM va lansa noi inițiative cu privire la protecția populației în condițiile crizei pandemice

  În scurt timp, Partidul Socialiștilor va lansa noi inițiative cu privire la protecția populației în domeniul social și alte domenii, în condițiile crizei pandemice.

  Acesta a fost subiectul discuției în cadrul ședinței de lucru la care a participat Președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon și liderii organizațiilor teritoriale a PSRM din raioanele de sud ale Moldovei. Participanții au abordat mai multe chestiuni privind combaterea pandemiei, dezvoltarea social-economică, situația politică.

  În debutul ședinței s-a vorbit despre măsurile ce urmează a fi luate pe viitor pentru a combate răspândirea coronavirusului. S-a menționat faptul că, deși ritmul de contaminare este în descreștere, problema rămâne a fi extrem de gravă și, conform prognozelor specialiștilor, în luna mai ne așteaptă o nouă creștere a numărului de persoane contaminate.

  „Astăzi, sarcina principală la nivel regional și național este imunizarea generală a populației. Trebuie să accelerăm procesul astfel încât cel puțin o jumătate de milion de persoane să fie vaccinate în lunile următoare”, a spus Igor Dodon.

  De asemenea, în cadrul ședinței s-a discutat și soluționarea diverselor probleme sociale, economice și de infrastructură cu care se confruntă locuitorii raioanelor din sudul Moldovei. Este vorba, în special, despre asigurarea localităților cu apă potabilă și irigarea terenurilor agricole, construcția sau reabilitarea obiectelor de menire socială, precum și a drumurilor.

  În mod separat, s-a vorbit despre protecția socială a cetățenilor noștri. În context, liderul PSRM a reamintit faptul că grație inițiativei Partidului Socialiștilor, circa 700 mii de pensionari din Moldova au primit sau vor primi în curând un ajutor unic în mărime de 1000 de lei, iar la inițiativa din anul trecut a fostului președinte Igor Dodon, din luna aprilie, pensiile au fost indexate cu 3,89%.

  facebook.com

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  La inițiativa fracțiunii PSRM, Parlamentul de legislatura a X a votat mai multe legi menite să consolideze și să susțină una dintre cele mai...

  POLITICA

  În perioada anilor 2019-2021, fracțiunea PSRM a inițiat 111 proiecte de lege cu profil economic, financiar și bancar, iar 90% dintre acestea au fost...

  POLITICA

  Oponenții de dreapta, care se numesc oameni buni, au promis în secret partenerilor externi că odată ajunși la guvernare în Republica Moldova vor majora...

  SOCIAL

  PSRM reiterează că Stadionul Republican este parte a bunului public, iar orice înstrăinare trebuie să fie transparentă și să producă anumite dividende pentru bugetul...

  Copyright © 2020