Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  PSRM va cere demisia a trei judecători ai Curții Constituționale

  PSRM va înainta un proiect de hotărâre a Parlamentului care va constata faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți: Domnica Manole, Liuba Șova, Nicolae Roșca, în interesul politic al președintelui, încălcarea jurământului depus în fața Parlamentului și va cere demisia lor. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe matinale a fracțiunii parlamentare a PSRM cu participarea liderului socialiștilor, Igor Dodon.

  Potrivit PSRM, prin decizia sa din 15 aprilie, Curtea Constituțională a discreditat statul de drept, a mers pe calea uzurpării puterii în interesul președintelui Maia Sandu, în stilul lui Plahotniuc, în anul 2019. În opinia socialiștilor, Parlamentul trebuie să dea nota corespunzătoare judecătorilor CC.

  ”Noi nu ne-am temut niciodată de alegeri parlamentare anticipate și suntem pregătiți pentru acestea mai bine decât oricare partid din țară, având cea mai dezvoltată infrastructură de partid în toată țara, în toate localitățile, o echipă puternică, cu reprezentanți în conducerea la majoritatea consiliilor raionale, municipale și locale”, susține Dodon.

  PSRM rămâne ferm pe poziția că alegerile nu pot fi desfășurate în condițiile pandemiei și va insista ca acestea să aibă loc doar după ce în țară vor fi aduse 1-1,5 milioane de vaccinuri și vor fi vaccinați cel puțin 500-600 de mii de cetățeni, prioritar din prima linie și din grupele de risc.

  ” Maia Sandu, care acționează în stilul trișorilor și gangsterilor pe principiul „scopul justifică mijloacele”, nu va putea asigura o schimbare calitativă în bine a societății moldovenești sub sloganurile false ale integrării europene și reformei justiției. Poporul Moldovei a fost martorul experimentelor amare ale așa-numiților „eurointegratori” făcute în țara noastră, începând cu anul 2009, de către alianțele de integrare europeană, atunci când furau miliardele din sistemul bancar, închideau școli, vindeau la prețuri mizere activele strategice ale statului”, a declarat liderul PSRM.

  Pe parcursul următoarelor luni, Partidul Socialiștilor își va concentra eforturile în vederea implementării unor proiecte sociale care vizează soluționarea problemelor oamenilor, precum: majorarea salariilor pentru diferite categorii de angajați din sectorul public (inclusiv dublarea salariilor lucrătorilor medicali); indexarea pensiilor de două ori pe an și acordarea ajutorului unic pensionarilor (alocarea a 1600 de lei în 2020 și 1000 de lei în ajunul sărbătorilor pascale din 2021); achitarea facturilor pentru energia electrică utilizată de consumatorii gospodăriilor casnice din toată țara timp de două luni, câte 428 de lei pentru 1,2 milioane de cetățeni.

  PSRM va desfășura acțiuni concrete în vederea implementării proiectelor importante de infrastructură în localitățile țării: „Drumuri bune pentru toți”, alimentarea cu apă și canalizare, iluminat stradal, programe sociale „Un doctor pentru tine” și altele.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  Facebook

  ECONOMIE

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Roman Panov, prim-vicepreședinte al SA ”Gazprombank”.

  SOCIAL

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, președintele PSRM, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Grigorii Petușkov, președintele Consiliului Național al asociațiilor de...

  SOCIAL

  Liderul PSRM, președintele asociaţiei „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, Igor Dodon a avut astăzi, la Moscova, o întrevedere foarte importantă cu Alexei Repik, persoană publică...

  ECONOMIE

  Liderul PSRM, Igor Dodon, aflat într-o vizită de lucru la Moscova, s-a întâlnit cu Grigorii Velikih, vicedirectorul Fundației „Roskongress” și cu Andrei Reut, prim-adjunct...

  Copyright © 2021