Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  PSRM reiterează că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile în 2021 și cheamă repetat fracțiunile parlamentare la dialog

  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se arată nedumerit de acțiunea de duminică, organizată de un șir de partide de dreapta în centrul Capitalei, sfidând normele anti-pandemice, dar și logica bunului simț, se spune într-o declarație a formațiunii.

  Potrivit PSRM, politicienii, care au criticat guvernarea zi de zi pentru numărul mare și în creștere de cazuri pozitive COVID-19, au călcat în picioare regula privind interzicerea manifestațiilor cu un număr mai mare de 50 de persoane. În consecință, amplificarea crizei pandemice este pe seama organizatorilor acțiunii de masa.

  În același timp, socialiștii constată o lipsă de coerență în cerințele care au sunat de pe scena acțiunii din centrul Capitalei. Unii au cerut unirea cu România, alții au îndemnat cetățenii să participe activ la alegerile parlamentare din țara vecină, alții au solicitat mai mult ajutor pentru fermierii sau intensificarea luptei cu corupția, alții au scandat demisia Guvernului și alegeri parlamentare anticipate.

  ”Par stranii lozincile de genul “Jos mafia”, care au sunat în ultimii 10 ani, în condițiile în care, printre participanții la manifestație au fost exact cei care au condus Republica Moldova în ultimii 10 ani, perioadă când a fost capturat statul, a fost furat miliardul și aeroportul, s-au înregistrat o sumedenie de ilegalități. Cetățenii nu pot înțelege cum astfel de politicieni ca Pavel Filip, Andrian Candu, Dorin Chirtoacă și alții care au furat acest stat din 2010, să îmbrace haina așa-numiților “luptători cu mafia” și să scandeze lozinci anti-corupție. Aceasta este ipocrizie curată”, menționează socialiștii.

  PSRM amintește că a fost primul partid care s-a pronunțat de multe ori pentru dizolvarea actualului Parlament și pentru organizarea alegerilor anticipate. Mai mult, deputații PSRM au propus discuții informale cu alte 4 partide parlamentare, pentru a elabora un plan de acțiuni privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate.

  Prin urmare, solicitarea protestatarilor de a fi organizate alegeri parlamentare anticipate vine să confirme poziția socialiștilor, dar și a președintelui țării, Igor Dodon, prezentată public mai demult.

  PSRM reiterează că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile în 2021 și cheamă repetat fracțiunile parlamentare la dialog pentru a decide pașii pentru organizarea scrutinului anticipat. Totodată, PSRM condamnă apelurile unor protestatari de lichidare a statului Republica Moldova, dar și șantajul pe care încearcă să-l organizeze anumiți politicieni. În opinia PSRM, aceste acțiuni de protest au doar scopul de destabilizare a situației politice, care pot provoca haos în țară.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  Facebook

  POLITICA

  Șapte dintre candidații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au câștigat deja în primul tur în UTA Găgăuzia (inclusiv un candidat independent care a câștigat cu...

  POLITICA

  Astăzi, în Găgăuzia este ultima zi de agitație electorală pentru alegerile deputaților din Adunarea Populară, care vor avea loc pe 19 septembrie.

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a adresat cordiale felicitări şi urări de bine, domnului Eduard Smirnov, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu prilejul împlinirii onorabilei...

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, astăzi a întreprins o nouă vizită în Autonomia Găgăuză pentru a susține candidații desemnați de Blocul...

  Copyright © 2021