Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  PSRM propune interzicerea arestării și înstrăinării proprietății pensionarilor pentru datorii

  Deputatul socialist, Alexandr Nesterovschi a prezentat  în cadrul unui briefing două inițiative legislative care au fost elaborate în urma discuțiilor cu cetățenii țării. Deputatul a spus că inițiativele au fost deja înregistrate în Parlament.

  Prezentând primul proiect de lege, Alexandr Nesterovschi a menționat că doar într-un an de zile, guvernul “oamenilor buni” a aruncat populația în sărăcie și disperare: “astăzi oamenii nici nu-și pot permite să plătească facturile pentru serviciile comunale.”

  Proiectul de lege prevede interzicerea arestării și înstrăinării proprietății pensionarilor pentru datorii, precum și calcularea penalităților neargumentate. Este vorba despre marea majoritate a pensionarilor cu un singur loc de reședință și un singur loc de trai.

  Astfel, datoriile pensionarilor pentru serviciile comunale vor fi calculate, dar fără penalități. De asemenea, nu va putea fi confiscată proprietatea, în cazul dat spațiul locativ.

  A doua inițiativă se referă la necesitatea de a oferi cel puțin două locuri reprezentanților autorităților locale în consiliile de administrare ale întreprinderilor cu o cotă de stat de cel puțin 50%, întreprinderi aflate în regiuni.

  “Cred că este foarte important ca locuitorii de la fața locului, administrația locală să participe în procesul de gestionare a unor asemenea întreprinderi”, a subliniat deputatul.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md 

  ALEGEREA EDITORILOR

  Aspectul demografic pune o presiune enormă pe sistemul de pensionare al Republicii Moldova. Oamenii, după ani buni de muncă se pensionează, sperând că pensia...

  SOCIAL

  Pensionarii vor călători în continuare gratuit în troleibuze și autobuze, iar informațiile că din octombrie 2022 sau din ianuarie 2023 aceste categorii de persoane...

  Noutăţi

  În acest weekend au avut loc ședințele organizațiilor teritoriale de partid Cahul și Comrat, în cadrul cărora a fost discutată situația politică actuală, planurile...

  Noutăţi

  Mesajul PSRM cu ocazia zilei Cunoștințelor: “1 septembrie este o zi specială pentru fiecare cetățean din țara noastră, marcată de clinchetul clopoțelului care anunță...

  Copyright © 2021