Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  PSRM propune ca în acest an indexarea dublă a pensiilor să fie de peste 7%

  Socialiștii propun modificarea modalității de indexare a pensiilor și altor prestații sociale, care va duce la creșterea coeficientului de indexare. Potrivit proiectului de lege prezentat de deputații PSRM, indexarea tuturor pensiilor și prestațiilor sociale va fi de 7 procente anual. Inițiativa legislativă urmează să fie înregistrat astăzi în Parlament.

  PSRM păstrează indexarea de două ori pe an a pensiilor și prestațiilor sociale: la 01 aprilie și 01 octombrie. În aprilie, coeficientul de indexare a pensiilor va constitui media creșterii anuale a indicelui prețurilor de consum pentru ultimii trei ani, iar în octombrie – rata inflației înregistrată în primul semestru al anului în curs. Coeficientul de indexare se va stabili de Guvern.

  ”În baza calculelor pe care le-am făcut propunem indexarea pensiilor și altor prestații sociale, începând cu 01 aprilie, cu 3,89%. Păstrăm și indexarea pensiilor la data de 01 octombrie. Conform prognozelor, indexarea va fi de 3,2%. În total, indexarea va constitui aproximativ 7% anual”, a spus deputatul PSRM, Alla Darovannaia.

  De indexarea pensiilor și prestațiilor sociale vor beneficia 730 de mii de persoane. Banii au fost identificați în bugetul de stat. În total, în acest an, pentru indexare sunt preconizate 702 milioane de lei, dintre care 400 de milioane de lei – la 01 aprilie.

  socialistii.md

  Facebook

  POLITICA

  La întrevederea lui Igor Dodon și Constantin Starîș cu diaspora moldovenească din Moscova și din centrul Rusiei, sala a fost neîncăpătoare.

  SOCIAL

  Marșul pentru susținerea familiei tradiționale, la care au participat azi zeci de mii de tinere familii, reprezentanți ai bisericii și alți doritori, demonstrează că...

  POLITICA

  Președintele PSRM Igor Dodon împreună cu secretar executiv al Partidului Comuniștilor, Constantin Starîș, astăzi, la Palatul Tineretului din Sankt-Petersburg au avut loc o întâlnire...

  ECONOMIE

  Deputații PSRM au semnat, astăzi, o adresare la Înalta Curte pentru a cere controlul constituționalității Legii în baza căreia Guvernul, în 2014, a emis...

  Copyright © 2021