Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  PSRM: Parlamentul trebuie dizolvat

  Vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, a declarat că niciun partid de dreapta din Legislativ nu a venit cu un răspuns oficial la propunerea PSRM de a elabora foaia de parcurs cu privire la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Batrîncea a amintit că socialiștii au fost primii care au vorbit despre necesitatea dizolvării Parlamentului.

  Potrivit lui Batrîncea, PSRM pledează pentru identificarea soluțiilor de declanșare a alegerilor parlamentare anticipate și asigurarea în această perioadă a stabilității în țară.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, deputat PSRM

  ”Am propus colegilor din Parlament, care declarativ spun că au același scop, haideți să vedem foaia de parcurs juridică și cum se asigură activitatea Guvernului până la anticipate, cine va răspunde de situația din țară. La momentul de față, nu am primit un răspuns oficial în acest sens.”

  Deputatul mai spune că dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate se pot desfășura într-un termen legal de 4-5 luni.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, deputat PSRM

  ”Ce va fi în aceste luni, această întrebare am adresat-o colegilor, în special, de dreapta, ca împreună să găsim soluții juridice și instituționale. De ce nu se dorește la momentul de față nu putem înțelege. Colegii tac. În schimb, aduc tractoare la Parlament și cheamă oamenii să intre cu tehnică în Parlament. Acest lucru nu poate fi un plan solid și acest lucru va trage și mai mult Republica Moldova la fund.”

  Batrîncea a reiterat că PSRM este în continuare deschis pentru dialog cu celelalte forțe politice din Parlament. Formațiunea va ieși public cu o foaie de parcurs, astfel încât toți cetățenii să cunoască la ce înțelegere au ajuns deputații. PSRM mai susține că dialogul trebuie să fie susținut și de către președintele ales, Maia Sandu.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021