Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  PSRM nu-și schimbă poziția

  Liderul fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță, a declarat la postul public de televiziune că fracțiunea pe care o conduce, pledează în continuare pentru candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru. Socialistul a declarat că desemnarea acesteia a fost constituțională.

  Corneliu Furculiță, președintele Fracțiunii PSRM în Parlamentul RM

  „Noi urmăm în calitate de fracțiune să pledăm pentru candidatura Marianei Durleșteanu, care în viziunea noastră a fost înaintată perfect constituțional”

  Cât despre o majoritate parlamentară, Corneliu Furculiță a menționat că formațiunea sa ia în calcul formalizarea unei noi majorități parlamentare.

  Corneliu Furculiță, președintele Fracțiunii PSRM în Parlamentul RM

  « Astfel de presupuneri sunt încă premature astăzi. Evident că se discută și astfel de scenarii, dar nu avem încă un punct de vedere la această întrebare”

  Amintim că decretul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița candidat la funcția de prim-ministru a fost declarat, neconstituțional. Decizia a fost pronunțată de Curtea Constituțională după ședința de marți, 23 februarie, în cadrul căreia a fost examinată în fond sesizarea unor deputați socialiști prin care au cerut suspendarea decretului prezidențial de desemnare repetată a Nataliei Gavrilița.

  a-tv.md

  Copyright © 2020