Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  PSRM lider în sondaje

  Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare anticipate, doar patru partide ar accede în Legislativ, iar PSRM ar obține cele mai multe voturi ale cetățenilor. Totodată, PSRM și-ar crește numărul de mandate în Parlament, în cazul unor alegeri legislative.

  Sunt datele prezentate în Barometrul Electoral – ediția de august, realizat de compania IData. Astfel, peste 37 la sută din alegătorii deciși au spus că și-ar da votul pentru socialiști, pe locul doi s-a clasat PAS cu 26,3%, urmat de PP “Șor” cu 10,3 la sută, iar cea de-a patra formațiune care ar intra în Parlament este „Partidul Nostru” cu 9,8%. Celelalte partide rămân în afara Legislativului.

  Totodată, potrivit rezultatelor PSRM ar obține 45 de mandate, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Potrivit rezultatelor sondajului, în Parlament vor accede patru formațiuni politice: PSRM cu 45 de deputați, PAS – cu 32 și Partidul Nostru și Partidul Șor – cu câte 12 mandate. Celelalte partide nu ar atinge pragul electoral de 5%. Sondajul a fost efectuat în perioada 20 august – 03 septembrie, pe un eșantion de 1177 de persoane.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020