Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  PSRM, îngrijorat de presupusa filare a familiei lui Sandu și cere de urgență SIS și Procuraturii să investigheze cazul

  PSRM a sesizat SIS, Procuratura Generală și SPPS să investigheze presupusa filare a familiei președintelui țării, despre care Maia Sandu s-a plâns în ajun la un post de televiziune. Deputatul socialist, Bogdan Țîrdea, a declarat că aceste declarații trezesc îngrijorare și trebuie investigate în regim de urgență.

  Potrivit deputatului, SIS urmează să stabilească cine, când și care din membrii familiei lui Sandu sunt supuși riscului. Dacă se vor adeveri spusele președintelui, Procuratura să deschisă imediat un dosar penal, iar SPPS să ofere protecție familiei șefului statului.

  ”Lucrurile trebuie privite într-un context mai larg al tentativei de otrăvire cu mercur a Maiei Sandu, despre care s-a aflat de la ea la 23 februarie în 2019, în timpul alegerilor parlamentare. Nici pe acest caz organele de resort nu s-au expus și le rog cu toată considerațiunea să ne ofere un răspuns și la acest subiect de importanță vitală”, a spus Țîrdea.

  Deputatul a amintit în cadrul conferinței că, în 2019-2020, când Igor Dodon a avut pârghiile puterii, nu s-a produs nicio crimă de proporții, nu au fost atacuri raider asupra băncilor cu prejudicii de 100 de milioane de euro, nu s-au produs operațiuni de laundromat și spălări de bani în valoare de 22 de miliarde de dolari, nu s-au furat miliarde, nu s-a concesionat nicio întreprindere strategică, cum s-a făcut cu Aeroportul Chișinău, din contra a început procedura de reziliere a contractului și 50% din taxa pe aeroport sunt direcționați în bugetul de stat.

  De asemenea, în această perioadă nu s-a deschis niciun dosar penal pe opoziție, ci s-au clasat dosarele, inclusiv ”Open Dialog” în care figura PAS, nu s-a preluat niciun business și nu au fost filați și persecutați politicienii.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.
  Reamintim că decizia finală a instanței de judecată nu este emisă față de persoanele vizate în articol.

  facebook.com

  Facebook

  SOCIAL

  Comisia pentru Situații Excepționale a impus cenzură asupra informațiilor despre criza gazelor naturale din Republica Moldova.

  POLITICA

  Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, s-a adresat astăzi cu o sesizare la Curtea Constituțională în vederea controlului constituționalității Decretului Președintelui Republicii Moldova din 06.09.2021 privind...

  POLITICA

  PSRM condamnă falsul lansat astăzi de unele instituții media politizate, care lucrează în interesul actualului regim.

  SOCIAL

  Cu ocazia aniversării a 30 de ani de la fondare, Președintele PSRM, Igor Dodon, a adresat felicitări și urări de bine tuturor ofițerilor din...

  Copyright © 2021