Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  PSRM: Îndemnăm cetățenii țării să se unească în jurul lui Igor Dodon

  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își declară susținerea pentru candidatul independent Igor Dodon la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Într-un comunicat de presă emis de socialiști se menționează că Igor Dodon este o persoană care susține în mod constant statalitatea moldovenească, valorile tradiționale, unificarea țării și pacea interetnică în societatea noastră.

  „Îl cunoaștem ca o persoană care susține în mod constant statalitatea moldovenească, valorile tradiționale, unificarea țării și pacea interetnică în societatea noastră. Igor Dodon este un economist profesionist și competent, familiarizat pe deplin cu nevoile și cerințele economiei naționale a țării.

  Partidul Socialiștilor susține toate inițiativele înaintate de Igor Dodon în programul său electoral: protecția socială a populației, dezvoltarea și modernizarea sistemului de sănătate, politica demografică, consolidarea și îmbunătățirea sistemului de învățămînt, reabilitarea zonelor rurale, industrializarea și dezvoltarea sectorului agricol, modernizarea infrastructurii de transport.

  Partidul Socialiștilor a pledat întotdeauna pentru statalitatea moldovenească, identitatea, neutralitatea și unificarea pașnică a țării. Considerăm extrem de importantă o nouă reformă constituțională în domeniul justiției și interzicerea „turismului politic”. Pentru a consolida pacea civilă și interetnică, considerăm că este necesară adoptarea unei noi Legi cu privire la funcționarea limbilor, în care limba moldovenească să păstreze statutul de limbă de stat unică pe teritoriul țării, iar limba rusa să devină limba oficială a comunicării interetnice.

  Susținem cursul către o politică externă echilibrată, către consolidarea relațiilor cu Federația Rusă și Uniunea Europeană, precum și cu vecinii noștri cei mai apropiați – România și Ucraina. PSRM se declară pentru păstrarea și consolidarea statutului neutru al Republicii Moldova.

  Totodată, PSRM pledează pentru participarea activă a Republicii Moldova la noi proiecte de integrare în spațiul post-sovietic, precum Uniunea Economică Eurasiatică. Reamintim că Republica Moldova a primit statutul de observator oficial în UEEA și a semnat un Memorandum de Cooperare cu această organizație anume în perioada în care țara noastră a fost condusă de Igor Dodon.

  Partidul Socialiștilor este convins că doar Igor Dodon este capabil să realizeze acest program și să finalizeze reformele inițiate. Experiența, caracterul și poziția sa în viață sunt astăzi solicitate, în contextul crizei globale cauzate de pandemia de COVID-19, amenințările interne și externe la adresa statalității țării noastre”, se arată în mesaj.

  socialistii.md

  SOCIAL

  Igor Dodon a salutat decizia deputaților socialiști de a înregistra în Parlament proiectul de lege privind majorarea salariilor cadrelor medicale cu 40 la sută,...

  SOCIAL

  Președintele Igor Dodon și PSRM și-au onorat angajamentele asumate față de lucrătorii din sistemul medical. Deputatul socialist, Vladimir Odnostalco, a declarat că, pe parcursul...

  SOCIAL

  Salariile angajaților din sistemul de sănătate vor crește de la 01 iulie cu 40 la sută. Deputații PSRM au înregistrat în Parlament o inițiativă...

  ECONOMIE

  Președintele Maia Sandu refuză să poarte negocieri cu autoritățile de la Moscova pentru a asigura și în continuare exportul produselor agricole moldovenești pe piața...

  Copyright © 2020