Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  PSRM îndeamnă autoritățile să se abțină de la decizii care ar putea pune în pericol Pacea și liniștea în Moldova

  Mesajul PSRM:

  “PSRM apreciază dialogul constructiv stabilit între opoziție și guvernare în această situație tensionată care s-a creat în regiune. Grație acestui dialog, am reușit să evităm conflictele grave și dezbinarea în societate. Ca niciodată, cetățenii Republicii Moldova sunt uniți în intenția de a acorda ajutor refugiaților.

  De asemenea, salutăm refuzul autorităților moldovenești de a adera la sancțiunile împotriva Rusiei, ceea ce ar însemna probleme suplimentare pentru cetățenii moldoveni, pentru mediul de afaceri și producătorii agricoli în această situație economică atât de dificilă.

  Până în prezent, guvernarea și opoziția au ajuns la următoarele înțelegeri: neadmiterea confruntărilor geopolitice, renunțarea la radicalizarea mesajelor publice și – ce-i mai important – respectarea condiției prevăzute în Constituție – neutralitatea.

  Neutralitatea este garanția păcii, liniștii și a integrității teritoriale a Republicii Moldova. Sperăm că va fi păstrat acest Status Quo.

  În această situație dificilă, prioritatea PSRM este asigurarea stabilității social-economice a Republicii Moldova, protecția drepturilor cetățenilor, a nivelului lor de trai, libertatea mass-media și accesul la informație.

  În legătură cu aceasta, ne exprimăm indignarea față de atitudinea selectivă a autorităților față de mass-media și interzicerea retransmiterii programelor de televiziune ruse. Considerăm că acest lucru încalcă dreptul la acces la informație pentru o mare parte a populației țării noastre.

  Facem apel către guvernare și toate forțele politice din Republica Moldova să dea dovadă de înțelepciune și răbdare, să nu admită acțiuni care ar putea să dezbine societatea, să pună în pericol pacea și liniștea în Republica Moldova”, se menționează în mesaj.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Comitetul Executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova adresează cordiale felicitări tuturor membrilor, activiștilor și simpatizanților formațiunii cu prilejul aniversării a 25-a a partidului....

  Noutăţi

  PSRM propune oferirea mai multor facilități pentru angajatorii, care asigură un loc de muncă persoanelor aproape de vârsta de pensionare. Deputatul socialist Alla Darovannaia...

  Noutăţi

  Deputații PSRM, Adela Răileanu și Grigore Novac au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care au solicitat Înaltei Curți să se expună pe...

  Noutăţi

  “Jos mincinoșii! Jos, Sandu! Jos prețurile!” Cu aceste lozinci membrii și simpatizanții PSRM au venit în fața Parlamentului pentru a protesta împotriva scumpirilor și...

  Copyright © 2021