Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  PSRM este categoric împotriva interdicției de utilizare a simbolurilor secera și ciocanul

  Partidul Socialiștilor este împotriva interzicerii secerii și ciocanului. Despre aceasta se arată într-un comunicat de presă al formațiunii. Reacția vine după ce în spațiul public a apărut un proiect de Lege în care se menționează că simbolul secera și ciocanul trebuie să fie interzis. Documentul a fost semnat de un grup de deputați socialiști.

  „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova este categoric împotriva interzicerii oricăror simboluri asociate trecutului sovietic al țării noastre. În 2010, cînd autoritățile de atunci vorbeau despre interzicerea simbolurilor secera și ciocanul, precum și alte simboluri sovietice, ne-am opus cu fermitate acestei inițiative absurde, anti-popor și antidemocratice.

  Partidul Socialiștilor a considerat și continuă să considere perioada sovietică drept una dintre cele mai importante din istoria țării noastre. Anume atunci popoarele noastre au învins fascismul. Noi am onorat mereu și continuăm să onorăm Steagul Victoriei, arborat deasupra Reichstagului în mai 1945, care reprezenta secera și ciocanul.

  Republica Moldova este succesorul legal al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești. În perioada sovietică s-a creat baza industrială, științifică și socială a țării noastre: au fost construite cele mai mari întreprinderi, zone urbane, centrale electrice, spitale, școli, universități, a fost fondată Academia de Științe, deschise teatre naționale, muzee, filarmonica, s-au creat grupuri muzicale care au devenit comoara noastră națională.

  Anume în perioada sovietică s-au făcut cele mai mari investiții în industrie, sectorul agricol, sistemul de sănătate și educația Republicii noastre. Suntem convinși că o mare parte din experiența sovietică este relevantă și astăzi.

  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova declară că nu are legătură cu textul proiectului de lege Nr. 233, înregistrat la 11 iunie 2020, sub forma care a devenit publică. Deputații care au inițiat acest proiect de lege îl amintesc pentru revizuire. Din motivul apariției acestui proiect de lege pe acest site, în această formă, va face ca acesta să fie supus unor proceduri speciale”, se arată în comunicatul formațiunii.

  Facebook

  Noutăţi

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, până la sfârşitul lunii noiembrie, Cod Portocaliu de creştere a nivelului apei în râul Nistru. Potrivit hidrologilor...

  Noutăţi

  Nivelul apei la Naslavcea a scăzut peste noapte cu 2,3 metri. Potrivit IGSU, în urma monitorizării efectuate pe parcursul ultimelor 24 de ore nu...

  Noutăţi

  Peste 90% din obiectivele din capitală au fost conectate la agentul termic. Anunțul a fost făcut astăzi de către directorul general al Societății pe...

  Noutăţi

  Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto  acuză controale ilegale și abuzuri față de transportatori. În cadrul unei acțiuni de sensibilizare pe care transportatorii...

  Copyright © 2021