Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  PSRM este categoric împotriva interdicției de utilizare a simbolurilor secera și ciocanul

  Partidul Socialiștilor este împotriva interzicerii secerii și ciocanului. Despre aceasta se arată într-un comunicat de presă al formațiunii. Reacția vine după ce în spațiul public a apărut un proiect de Lege în care se menționează că simbolul secera și ciocanul trebuie să fie interzis. Documentul a fost semnat de un grup de deputați socialiști.

  „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova este categoric împotriva interzicerii oricăror simboluri asociate trecutului sovietic al țării noastre. În 2010, cînd autoritățile de atunci vorbeau despre interzicerea simbolurilor secera și ciocanul, precum și alte simboluri sovietice, ne-am opus cu fermitate acestei inițiative absurde, anti-popor și antidemocratice.

  Partidul Socialiștilor a considerat și continuă să considere perioada sovietică drept una dintre cele mai importante din istoria țării noastre. Anume atunci popoarele noastre au învins fascismul. Noi am onorat mereu și continuăm să onorăm Steagul Victoriei, arborat deasupra Reichstagului în mai 1945, care reprezenta secera și ciocanul.

  Republica Moldova este succesorul legal al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești. În perioada sovietică s-a creat baza industrială, științifică și socială a țării noastre: au fost construite cele mai mari întreprinderi, zone urbane, centrale electrice, spitale, școli, universități, a fost fondată Academia de Științe, deschise teatre naționale, muzee, filarmonica, s-au creat grupuri muzicale care au devenit comoara noastră națională.

  Anume în perioada sovietică s-au făcut cele mai mari investiții în industrie, sectorul agricol, sistemul de sănătate și educația Republicii noastre. Suntem convinși că o mare parte din experiența sovietică este relevantă și astăzi.

  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova declară că nu are legătură cu textul proiectului de lege Nr. 233, înregistrat la 11 iunie 2020, sub forma care a devenit publică. Deputații care au inițiat acest proiect de lege îl amintesc pentru revizuire. Din motivul apariției acestui proiect de lege pe acest site, în această formă, va face ca acesta să fie supus unor proceduri speciale”, se arată în comunicatul formațiunii.

  Facebook

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a participat la ședința lărgită a Uniunii Ofițerilor, al cărui membru este.

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a adresat felicitări cordiale Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova,...

  POLITICA

  Președintele PSRM susține că numărul secțiilor de votare din afara țării trebuie să fie suficient pentru a asigura participarea tuturor doritorilor de a-și exprima...

  SOCIAL

  Mănăstirea Călărășeuca, situată pe malul Nistrului și cu o bogată istorie de trei secole, nu avea până anul trecut un drum de acces. În...

  Copyright © 2021