Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  PSRM despre declarațiile lui Mihalko

  Declaraţii lansate în ultimul timp în spaţiul public de șeful misiunii UE în Republica Moldova, Peter Mihalko, au trezit nedumerire în rândul membrilor PSRM. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul formațiunii politice, Peter Mihalko și-a permis să critice legile adoptate de Parlamentului de la Chișinău și a lansat comentarii dure la adresa Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Moldova. Din spusele socialiștilor, astfel, Mihalko a solicitat membrilor CCA să introducă cenzura.

  Fragment din comunicatul PSRM

  „ …Șeful misiunii UE în Republica Moldova, Peter Mihalko, într-un interviu acordat portalului Media Azi, și-a permis să facă comentarii dure cu privire la Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Moldova. Vina acestui organ, potrivit diplomatului european, constă în metode insuficiente de combatere a „dezinformării și a știrilor false”, adică cu acele mass-media care exprimă punctul de vedere „greșit”. În același interviu, domnul Mihalko solicită de fapt CCA să introducă cenzura mijloacelor de informare inacceptabile Uniunii Europene.„

  PSRM a reacționat cu întrebări și la criticile oficialului european privind legile adoptate de Parlamentul Republicii Moldova. Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Mihalko, a catalogat legile drept „dubioase” care „au aruncat țara înapoi”.

  Fragment din comunicatul PSRM

  „-Poate vă referiți la Legea privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova, care stabilește în țară norme europene de egalitate lingvistică și interetnică?
  -Sau este vorba despre Legea care prevede anularea cenzurii rușinoase a știrilor rusești și programelor informațional-analitice, care a fost introdusă la inițiativa oligarhului fugar Vlad Plahotniuc și a subminat parteneriatul nostru cu Federația Rusă?
  -Sau poate că trimisul UE este nemulțumit de anularea unei alte legi antisociale rușinoase care a pus povara pentru returnarea miliardului furat pe umerii cetățenilor, inclusiv a pensionarilor, familiilor numeroase, mamelor singure?„

  Tot aici, socialiștii fac referință și la decizia Legislativului de a reducre vârsta de pensionare, de a consolida statutul autonomiei găgăuze în Republica Moldova și de a anula vânzarea teritoriului Stadionului Republican Ambasadei SUA. Pe această cale, socialiștii au subliniat că legile adoptate la inițiativa fracțiunii PSRM în Parlament în decembrie 2020 corespund nevoilor și aspirațiilor majorității populației din țară și obligațiilor pe care Partidul Socialiștilor și le-au asumat față de alegătorii săi înainte de alegerile parlamentare.

  a-tv.md

  Copyright © 2020