Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  PSRM condamnă falsul și interpretările

  Astăzi, Procuratura Generală a anunțat despre pornirea unui dosar penal pentru delapidarea averii statului prin intermediul unor scheme criminale în procesul de import a energiei electrice în țara noastră. Chiar dacă în comunicatul plasat pe site-ul instituției nu apare numele figuranților, mai multe instituții media din țară au distribuit informația că în dosar ar figura numele liderilor PSRM. La scurt timp, socialiștii au venit cu o reacție prin care au condamnat falsul lansat în spațiul public.

  Fragment din comunicatul PSRM

  „PSRM condamnă falsul lansat astăzi de unele instituții media politizate, care lucrează în interesul actualului regim. În anunțul făcut de Procuratura Generală, privind investigarea unor acțiuni din 2008, nu figurează niciun nume. Este obligația oamenilor legii să verifice și să stabilească adevărul, cu toate că acest subiect a fost aruncat în spațiul public de mai multe ori, inclusiv de regimul Plahotniuc. Înțelegem dorința regimului de la guvernare, care, prin intermediul presei controlate, intenționează să distragă atenția oamenilor de la problemele acute ale societății, cum ar fi scumpirea zilnică a carburanților, scumpirea pâinii și a altor produse alimentare, creșterea prețurilor la materialele de construcție etc. Prin interpretări forțate ale unor subiecte, regimul antipopular de la guvernare încearcă să acopere nemulțumirea populației legată de măsurile de restricție impuse de autorități și de la proasta gestionare a crizei pandemice.„

  În acest context, PSRM a făcut apel la instituțiile media să fie corecte în prezentarea informației și să nu speculeze ori să inventeze fapte care nu corespund adevărului. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții serviciului de presă ai PAS, instituției prezidențiale și guvernului pentru un comentariu la acest subiect, apelurile noastre au rămas fără răspuns.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021